Κόντρα ΥΠΟΙΚ – ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της οικονομίας

Μοιραστειτε το

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για το ποια κυβέρνηση είχε τις καλύτερες επιδόσεις ως προς τη μεγέθυνσή της. Με κοινή δήλωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζουν ότι “τα νούμερα είναι πράγματι αμείλικτα και μαρτυρούν το εξής: Η πορεία από την ύφεση προς την ανάπτυξη ήρθε με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έφεραν την ύφεση και τα μνημόνια. Και για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, η μόνη δυνατή ερμηνεία, κ. Σταϊκούρα, είναι ότι αλλού στην Ευρώπη τα συντηρητικά κόμματα ούτε χρεοκόπησαν τις χώρες τους ούτε τις βύθισαν σε ύφεση 25%. Επέλεξαν, βέβαια, να διαλύσουν τις χώρες του Νότου και, δυστυχώς, σε αυτό βρήκαν συμμάχους εδώ. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; Στα 5 από τα 6 χρόνια πριν τη χρεοκοπία κυβερνούσε η ΝΔ. Εσείς που ήσασταν; Στο διάστημα 2012-14 πάλι κυβερνούσε η ΝΔ. Απουσιάζατε μήπως σε εκπαιδευτική άδεια ή υπήρξατε υπουργός; Γιατί είπαμε να είμαστε ευγενικοί αλλά κάπου υπάρχει και ένα όριο”.

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών

Απάντηση στα όσα ισχυρίζονται οι κ.κ. Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας παραθέτοντας έναν πίνακα και διάγραμμα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΛΣΤΑΤ, για την πορεία της μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και της μέσης επίδοσης των χωρών της Ευρωζώνης, για την περίοδο 2001 έως 2019. Αναλυτικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Παραθέτω πίνακα και το αντίστοιχο διάγραμμα, με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΛΣΤΑΤ, για την πορεία της μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και της μέσης επίδοσης των χωρών της Ευρωζώνης, για την περίοδο 2001 έως 2019. Και τούτο γιατί ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου, με τις ατεκμηρίωτες προκάτ αξιολογήσεις τους προσπαθούν να θολώσουν την πραγματικότητα και αποκλειστικά να υπηρετήσουν πολιτικές-κομματικές στοχεύσεις. Όμως, οι αριθμοί μιλάνε με σαφήνεια. Δεν επιτρέπουν στρεψοδικίες. Αποκαλύπτουν τις συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις ως προς τον ρυθμό μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας κατά τις περιόδους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κρύψει τίποτε, ούτε για το παρόν ούτε για το παρελθόν της. Μπορούμε να πάμε δε, όσο πίσω επιθυμούν. Προς το παρόν αυτά».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...