«Κόντρα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την εξεταστική επιτροπή για τη «λίστα Πέτσα»

Μοιραστειτε το

Για την κατάθεση δεύτερης πρότασης από τη ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με περίοδο διερεύνησης από το 2015 έως σήμερα διαβεβαιώνουν πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Όπως εξηγούν, η θέση της ΝΔ είναι «σαφής και συγκεκριμένη όπως τη διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Να συσταθεί διευρυμένη εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, με μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο ώστε να ελεγχθεί η χρηματοδότηση στα μέσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων». Μάλιστα, καλούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -όπως σημειώνουν- «απάντησε καταφατικά ενώπιων της Βουλής στην πρόταση του πρωθυπουργού και το νεύμα του καταγράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες», να ανταποκριθεί στην πρόταση αυτή μέχρι και τη συζήτηση της 3ης Νοεμβρίου.

«Και διατυπώνουμε ξανά το ίδιο ερώτημα. Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δε συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή ουδέτερης διατύπωσης; Εχει κάτι να κρύψει; Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει στην ενοχική στάση του, η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει κάθε θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο του διαστήματος από το 2015 έως και το 2021» καταλήγουν από τη ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρύψει τις ευθύνες του για τις λίστες Πέτσα πίσω από «ουδέτερες διατυπώσεις».

Για προσπάθεια απόκρυψης ευθυνών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας με ανακοίνωση του στις διαρροές της ΝΔ.

«Η Εξεταστική Επιτροπή θα στηθεί είτε ψηφίσει η ΝΔ είτε όχι. Δεδομένου λοιπόν ότι η ΝΔ θα έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι μετά τη σύστασή της αποδέχεται οποιαδήποτε πρόταση για χρονική διεύρυνση, τι είναι αυτό που φοβίζει τον κ. Μητσοτάκη και προσπαθεί να δραπετεύσει; Μήπως ότι η υπόθεση Κουρτς είναι παιδική χαρά μπροστά στα αίσχη που έχουν κάνει ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες με τις υπογραφές τους;

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Θα σεβαστούν τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 68 παρ. 2 του νέου Συντάγματος που και οι ίδιοι ψήφισαν ή από τον πανικό τους θα ευτελίσουν και το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Άλεκ Μπάλντουιν: Η εξάντληση πριν το δυστύχημα, η σκηνή με τη σφαίρα και τα αναπάντητα ερωτήματα

Αιγάλεω: Με ματωμένα ρούχα στη ΓΑΔΑ ο 20χρονος μητροκτόνος – Τι είπε στους αστυνομικούς

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...