Κόντρα με Πέτσα για νομοσχέδιο: Έτοιμοι για απεργιακές κινήσεις στα κανάλια οι δημοσιογράφοι

Μοιραστειτε το

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση και υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.

Προχωράμε σε μια ολιστική παρέμβαση για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού περιβάλλοντος δηλώνει ο υπουργός επικρατείας.

Σε απεργιακή ετοιμότητα δηλώνουν οι ενώσεις του δημοσιογραφικού κλάδου, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο νέο σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ. Όπως επισημαίνουν, το νομοσχέδιο καταργεί την προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη οι 400 εργαζόμενοι που απασχολεί το κάθε κανάλι να είναι μισθωτοί, ενώ δίνει τη δυνατότητα το 30% εξ αυτών να είναι εργαζόμενοι άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ο κ Πέτσας επιχειρεί με μονόπλευρο και αυταρχικό τρόπο, χωρίς κανένα διάλογο, να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποδομήσει επιπλέον τις εργασιακές συνθήκες των δημοσιογράφων σε μια τόσο δύσκολη για το έργο τους εποχή.

Σε καμία περίπτωση, δε μειώνεται το ελάχιστο όριο των 400 εργαζομένων για τους αδειούχους εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου που υφίσταται σήμερα ως υποχρέωση επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εργαζομένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας δίνεται η δυνατότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς να αξιοποιούν το διαθέσιμο προσωπικό στις εταιρίες που υλοποιούν τις παραγωγές, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, χωρίς να επηρεάζονται οι συνολικές θέσεις εργασίας, αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

Για πλουσιοπάροχα δώρα στους καναλάρχες κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πλουσιοπάροχα δώρα για τους καναλάρχες, αμπαλαρισμένα με την απαλλαγή τους από κάθε οικονομική υποχρέωση έναντι της πολιτείας και με κορδέλα ακόμα πιο άγριες μορφές ευέλικτης εργασίας, μείωση του αριθμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ και μαζικές απολύσεις, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Νωρίτερα το διασωματειακό των ενώσεων του τύπου είχε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Είχε προηγηθεί η απόρριψη από το ΣτΕ των προσφυγών των εργοδοτικών οργανώσεων κατά του ΕΔΟΕΑΠ, για την απόδοση του 2% των εκαθάριστων εσόδων στον φορέα.

Πηγή: ΕΡΤ 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...