Κυρ. Μητσοτάκης: Σωστή η απόφαση για κεντρική αγορά εμβολίων στην ΕΕ

Μοιραστειτε το

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την απόφαση κεντρικού συντονισμού των αγορών εμβολίων των κρατών μελών της ΕΕ μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι μικρότερες χώρες του μπλοκ θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα διαπραγματεύσεων από μόνες τους.

Η Κομισιόν έχει δεχτεί έντονη κριτική για τον χειρισμό της στην στρατηγική εμβολιασμού και, για μια καταστροφική διαμάχη με τη βρετανική-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σχετικά με την σύμβαση προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού. 

Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, υπερασπίστηκε την απόφαση της κεντρικής αγοράς εμβολίων χαρακτηρίζοντάς την «σωστή».

«Μπορώ να σας πω, ως μικρή χώρα, δεν θα ήθελα να διαπραγματευθώ κατά μόνας με τις μεγάλες φαρμακευτικές. Είμαι χαρούμενος που η Ευρώπη διαπραγματεύθηκε συνολικά. Προφανώς υπήρξαν προβλήματα αλλά ας μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο πρακτορείο Reuters. 

Η εμπειρία του πρώτου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη, αποδεικνύει τον ανταγωνισμό που αναπτύχθηκε μεταξύ των κρατών μελών, σημειώνει το Reuters, για την προμήθεια μασκών, προστατευτικών προϊόντων και ιατρικού εξοπλισμού. 

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αμφιβάλλει αν η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει τις δόσεις του εμβολίου που διαθέτει, χωρίς κεντρικές αγορές και διανομή ανάλογα με τον πληθυσμό από την Ευρώπη.  

Nike: Σε δικαστήρια και Ευρωβουλή, για το μπλόκο σε 91 ελληνικές επιχειρήσειςΣταϊκούρας: Έρχονται μη επιστρεπτέες κρατικές ενισχύσειςΠαπαστράτος: Αποχωρεί ο Νίκος Φλίγκος
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...