Κυρ. Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης-Δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης το 2022

Μοιραστειτε το

Τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γιατί ακούσαμε τους ειδικούς, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.

Ερωτηθείς αν θα μπορέσουμε το Πάσχα να μετακινηθούμε στα χωριά μας είπε ότι δεν είναι σε θέση ακόμη να απαντήσει. «Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα», δήλωσε ενώ απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να επιτραπούν αυτές οι μετακινήσεις με πολιτική απόφαση.

«Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η απάντηση είναι «όχι». Έχουμε κατά κανόνα ακούσει τους ειδικούς και όποτε έχουμε αποκλίνει είναι για θέματα τα οποία θεωρώ ότι ήταν ήσσονος σημασίας. Και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος, τελικά, παρά το γεγονός ότι και οι ειδικοί δεν συμφωνούν πάντα. Είδατε και σήμερα υπήρχαν πάρα πολύ σοβαροί επιστήμονες οι οποίοι μειοψήφησαν. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και μέσα στους ειδικούς. Και αυτό μερικές φορές, θα σας το πω ειλικρινά, όπως το αισθάνομαι κι εγώ και πιστεύω όπως το αισθάνονται και οι πολίτες, δημιουργεί μερικές φορές την αίσθηση μιας πολυφωνίας. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανείς ένα τέτοιο ιό. Γιατί δεν υπάρχει κανένα εγχειρίδιο το οποίο να μας λέει τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε στάδιο αυτής της κρίσης», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επιπλέον ότι παρά τις δυσκολίες και τη μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας, αν δει κανείς την πορεία της χώρας από την αρχή που χτύπησε η πανδημία, τα έχουμε καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γιατί ακούσαμε τους ειδικούς.

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

Για την εστίαση είπε ότι ο καιρός είναι σύμμαχος όπως και η Επιχείρηση «Ελευθερία», για τον εμβολιασμό.

«Όμως η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Όταν πρέπει να φας ή να πιεις τον καφέ σου θα πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα σου. ‘Αρα εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο. Σίγουρα η εστίαση, όταν ανοίξει, θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους. Εκτιμώ, εάν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα. Θα συμβεί μετά το Πάσχα», ανέφερε ενώ μίλησε για το πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ώστε να έχουν αυτές οι επιχειρήσεις κεφάλαιο κίνησης να προμηθευτούν πρώτες ύλες όταν ανοίξουν.

«Το κάναμε τώρα ώστε εφόσον οι επιχειρήσεις, που πιστεύω ότι αυτός είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα, να έχει τρέξει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, να έχουν πάρει τα λεφτά να μπορούν να προμηθευτούν τις πρώτες ύλες και να μην έχουν ταμειακό πρόγραμμα στη δύσκολη αυτή μετάβαση», εξήγησε.

Δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης το 2022

Μιλώντας για την Επιχείρηση «Ελευθερία», τόνισε ότι έχουν γίνει δύο εκατομμύρια εμβόλια σήμερα, σήμερα. «Δεν θέλω να θυμίσω τι έλεγε η αντιπολίτευση. Τον Νοέμβριο μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια. Ότι πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τον Ιανουάριο, η αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας, μας έλεγε ότι το να κάνουμε 25.000 εμβόλια είναι όνειρο θερινής νυκτός. Και τώρα ξεπερνάμε σταθερά τα 60.000 εμβόλια και θα ανέβουμε ακόμη πιο πάνω», ανέφερε.

Για τα πρώτα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης εκτίμησε ότι θα εισπράξουμε τα πρώτα 4 δισ. ευρώ εντός του 2021 και πως το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αφορά όλη την οικονομία, όχι μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Έχουμε πολλά χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πάρα πολλά χρήματα για τον κόσμο της εργασίας, χρήματα για την κατάρτιση, για τους ανέργους, χρήματα για την πρωτοβάθμια υγεία, για το πώς θα την εκσυγχρονίσουμε», τόνισε ενώ μετά από σχετική ερώτηση ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης και την επόμενη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...