Κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζουν οι ΗΠΑ για την φυλάκιση του Αλεξέι Ναβάλνι

Μοιραστειτε το

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα πως η Ουάσινγκτον είναι «ιδιαιτέρως ανήσυχη» για τον κρατούμενο Αλεξέι Ναβάλνι και εξετάζει ενέργειες κατά της Μόσχας ως απάντηση στην φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου.

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μπλίνκεν δήλωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν επανεξετάζει πως να αντιδράσει απέναντι στις ενέργειες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων της καταγγελλόμενης χρήσης χημικών όπλων στην επίθεση κατά του Ναβάλνι, της κυβερνοεπίθεσης στην Solar Winds, αναφορών για προσφορά αμοιβών για δολοφονίες Αμερικανών στο Αφγανιστάν και για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ασφάλεια του κ. Ναβάλνι και το σημαντικότερο ζήτημα είναι ότι η φωνή του είναι η φωνή πάρα πολλών Ρώσων και πρέπει να ακούγεται, όχι να φιμώνεται», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει τυχόν συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες ενδέχεται να προβούν οι ΗΠΑ.

Για την Κίνα

Αναφερόμενος στην Κίνα, ο Μπλίνκεν τόνισε πως είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να συνεργαστεί με την Κίνα σε ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, αν και αυτός ο τομέας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανησυχιών που έχει η Ουάσιγκτον σχετικά με την Κίνα.

Τόνισε πως δεν έχει αλλάξει η κρίση του ότι η Κίνα έχει διαπράξει γενοκτονία κατά της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντσιάνγκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...