Κυριαρχικά δικαιώματα στο Καστελλόριζο, θέτει η Τουρκία- Αδιαφορεί για ΕΕ και απειλεί με πόλεμο – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Προκαλεί και απειλεί ταυτόχρονα η Άγκυρα με ανάρτηση στο twitter, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που απαντά σε άρθρο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσει από «τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Καστελλόριζο». 

Στην παραληρηματική ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ  αναφέρει ότι,«Ως κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα, βασιζόμενη στις μαξιμαλιστικές και παράνομες αξιώσεις της στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών και του εναέριου χώρου, επιδιώκει να προκαλέσει ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία». 

Θέλοντας να δείξει πως αδιαφορεί για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής και τις πιθανές κυρώσεις που πιθανά θα της επιβληθούν στέλνει μήνυμα σε Αθήνα και Βρυξέλλες πως: «Καμία κύρωση δεν θα κάνει την Τουρκία να συμβιβαστεί ως προς τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Μέις/Καστελλόριζο ή με τα 10 ν.μ. εναέριου χώρου».

Κλείνοντας δεν παραλείπει να απειλήσει ευθέως την ελληνική πλευρά, που την καλεί σε μηδενική βάση να διαπραγματευτεί, αφήνοντας υπονοούμενα για χρήση στρατιωτικής βίας: «Η Ελλάδα θα πρέπει μια ώρα αρχύτερα, πριν είναι αργά να δεσμευτεί για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις με την Τουρκία».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα