Κυριάκος Μητσοτάκης: Σκληρές παρεμβάσεις για την οπαδική βία -Οργανωμένοι μόνο ονομαστικά στο γήπεδο

Μοιραστειτε το

«Με αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα ότι οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες σε αυτή την κατάσταση και προανήγγειλε αυστηροποίηση του πλαισίου με τις εξαγγελίες της επόμενης εβδομάδας: Έδωσε ως παράδειγμα ότι δεν θα δίνονται αναστολές σε όσους καταδικάζονται για οπαδική βία και στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα μπαίνει κάποιος μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Μακριά από εμένα η φράση «το μαχαίρι στο κόκκαλο». Είναι πολυφερεμένη. Ανατρίχιασα με αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν λύσουμε τώρα το θέμα της βίας, δεν θα το λύσουμε ποτέ. Μιλάμε λίγο, κάνουμε αρκετά. Η Αστυνομία συνέλαβε και τους 11 εμπλεκόμενους. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ενέργειες από τα συναρμόδια υπουργεία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυστηροποίηση ποινών για τους συλληφθέντες και έσπευσε να συμπληρώσει ότι οι ποινές θα είναι χωρίς αναστολή.

«Θα σκληρύνουμε κι άλλο. Ένα παράδειγμα, οι εύκολες αναστολές στις ποινές που δίνονται… Προτιμώ να μην πάρει κανείς αναστολή, να μείνει μέσα παρά να πάρει αναστολή και να κάνει τα ίδια. Θα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες σε ό,τι συμβαίνει. Υπάρχει ένα πλαίσιο από το 2019 που ήδη έχει γίνει πιο αυστηρό».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως, στις θύρες των οργανωμένων, θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις. «Οι λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Στις θύρες των οργανωμένων θα γίνουν παρεμβάσεις. Θα μπαίνει κανείς μόνο με διαρκείας και ονομαστικό εισιτήριο. Οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη. Με αυτό που συμβαίνει, μέσα από αυτόν τον βλακώδη ανταγωνισμό και σε επίπεδο διοικήσεων, απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν απαξιώνεται το προϊόν, χάνονται και χρήματα. Υπάρχει πλαίσιο για τους συλλόγους και τις λέσχες που λειτουργούν νόμιμα. Θα το εφαρμόσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη δολοφονία του Άλκη είπε πως, «Δεν θέλω να πω πολλά. Σέβομαι τον πόνο και το θάρρος ψυχής που έδειξαν οι γονείς του Άλκη, λέγοντας ότι μέσα σε αυτή την τραγωδία ας είναι η αφορμή να κάνουμε αυτό που περιμένει η κοινωνία. Αν κάποιοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα, ξύδι! Λυπάμαι. Εγώ θέλω το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι όπως αυτό που βλέπω στο εξωτερικό. Βήματα στη σωστή κατεύθυνση έχουν γίνει, αλλά τώρα θα γίνουν και οι παρεμβάσεις. Υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα βίας στην εφηβεία. Έχουμε προβλήματα συμμοριών που μπορεί να σχετίζονται ή και όχι με το ποδόσφαιρο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Κρατούσα το δρεπάνι αλλά δεν ήταν το φονικό όργανο υποστηρίζει ο 21χρονος

Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους το 2023

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...