Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα αποκτήσει τον πρώτο της κλιματικό νόμο για τα επόμενα 30 χρόνια

Μοιραστειτε το

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συντάξει τον πρώτο κλιματικό νόμο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να αποκτήσει τον πρώτο κλιματικό νόμο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στη συζήτηση των επιτροπών της Βουλής για τη στρατηγική μετάβασης προς μια κλιματική ουδέτερη οικονομία.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός ο νόμος αυτός θα προκύψει μέσα από ανοιχτή διαβούλευση με κόμματα, κοινωνία των πολιτών και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα του γερμανικού νόμου που συμπεριλαμβάνει πρόβλεψη για υποβολή ετήσιας έκθεσης κλιματικής προόδου στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Ένας νόμος πλαίσιο που θα προσδιορίζει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους για τα επόμενα 10-20-30 χρόνια αλλά και ένα πλαίσιο ελέγχου από την κοινωνία έχει τεράστια σημασία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνησή μας τόλμησε να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες πριν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής επανέλθει με ένταση στον δημόσιο διάλογο ως απότοκο της πανδημίας».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε και δρομολόγησε ένα γρήγορο πρόγραμμα απολιγνητοποίησης.

Τόνισε, δε, ότι «η μετάβαση θα γίνει με τρόπο που θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας στην Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη ενός οδικού χάρτη σε εθνικό επίπεδο για τα επόμενα 30 χρόνια «για να πετύχουμε μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για την Ελλάδα»

«Και θα το κάνουμε με τρόπο τεχνοκρατικό αλλά αναγνωρίζω ότι αυτή η προσπάθεια που πρέπει να καταστίσει την ελληνική κοινωνία σύμμαχο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η πρόκληση δεν αφορά τόσο την δική μας γενιά, αλλά πρωτίστως την επόμενη γενιά που πρέπει να βγει και να στηρίξει αυτές τις αλλαγές» σημείωσε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε τεχνοκρατικό επίπεδο θα πρέπει να έχουμε τη στήριξη συγκεκριμένων αναλυτικών εργαλείων για να προδιαγράψουμε δράσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια» συμπλήρωσε και ανέφερε πως σύμφωνα με μελέτη της Mckinsey «η μετάβαση σε μία πράσινη οικονομία μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές, που θα χαθούν. Επίσης η προβλεπόμενη παρέμβαση κατά τη Mckinsey, θα μας κοστίσει λιγότερο εάν κατανεμηθεί με δίκαιο τρόπο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Λύνει» την υπόθεση το όπλο των δραστών;

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...