Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά, χωρίς πανηγυρισμούς αλλά με σκληρή δουλειά

Μοιραστειτε το

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη θετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αποτελεί ένα ακόμα βήμα προόδου για τη χώρα το γεγονός ότι αξιολογήθηκε θετικά η οικονομία της για 10η φορά από τον Ιούλιο του 2019. Παράλληλα, σημείωσε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας των πολιτών και της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα συνεχιστεί η προσπάθεια για προστασία της κοινωνίας και ανάπτυξη της οικονομίας, χωρίς φανφάρες και πανηγυρισμούς αλλά με αίσθημα ευθύνης, σκληρή και μεθοδική δουλειά.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας. Η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά για 10η συνεχή φορά στο διάστημα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Αρχικά για τον τρόπο που αμύνθηκε στην πανδημία. Και, τώρα, για τη δράση της απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, την πρόωρη απελευθέρωση από τα δάνεια του ΔΝΤ και τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Και καθιστά, πλέον, εφικτό τον εθνικό στόχο η πατρίδα μας να ενταχθεί στην επενδυτική βαθμίδα το 2023. Κλείνει, έτσι, οριστικά μία πολυετής οικονομική δοκιμασία.

Οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας αποδίδουν. Και η διεθνής αναγνώριση μας δίνει κουράγιο να επιμείνουμε στην προστασία της κοινωνίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης. Με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Παρά τη δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα αλλάζει και βαδίζει μπροστά με αυτοπεποίθηση. Συνεχίζουμε!».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...