Κυπριακό: Στη Γενεύη ο Δένδιας για την άτυπη Πενταμερή

Μοιραστειτε το

Χαμηλές προσδοκίες, στον απόηχο του ραπίσματος Ερντογάν από τον Μπάιντεν.

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο στη Γενεύη, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό που έχει συγκαλέσει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και θα διεξαχθεί από 27 έως 29 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετέχει στις προγραμματιζόμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Άτυπης Πενταμερούς, τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου και τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, ενώ θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τη Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των διμερών διαβουλεύσεων του Αντόνιο Γκουτέρες με τους συμμετέχοντες στην Άτυπη Πενταμερή. Αργότερα, το ίδιο βράδυ θα παρακαθήσει στο δείπνο εργασίας της συνόδου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών προβλέπεται να έχει συνάντηση το απόγευμα της Μ. Τρίτης, 27 Απριλίου, με τον ειδικό απεσταλμένο του γεν. γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκερ Πέτερσεν, ενώ στο περιθώριο της Άτυπης Πενταμερούς έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη (27 Απριλίου) και με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντόμινικ Ράαμπ (28 Απριλίου).

«Αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τι θα γίνει. Πάμε όμως πάντα για το καλύτερο» ανέφερε στην ΕΡΤ ενόψει της αυριανής άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως είπε η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, Κατερίνα Φρύσσα, Αθήνα και Λευκωσία προσέρχονται με χαμηλές προσδοκίες στην πενταμερή και ξεκάθαρες τις κόκκινες γραμμές. Στη αυριανή συνάντηση συμμετέχουν υπό την αιγίδα και την προεδρία του ΓΓ του ΟΗΕ οι ΥΠΕΞ Ελλάδας, Τουρκίας και Μ. Βρετανίας, ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Σε ρόλο παρατηρητή θα είναι αξιωματούχος της ΕΕ. Αθήνα και Λευκωσία συζητούν μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στις αποφάσεις και τα ψηφίσματά του για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Σκοπός είναι η επανεκκίνηση του διακοινοτικού διαλόγου για μια λύση βιώσιμη και λειτουργική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική NAVTEX: Δεσμεύουν περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου για άσκηση έρευνας και διάσωσης

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...