Κυκλώνας «Ιανός»: Φονικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία – Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι

Μοιραστειτε το

Ιανός: Δύο είναι τα θύματα που άφησε πίσω του το πέρασμα του κυκλώνα από τη Θεσσαλία – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία – Πού εντοπίζονται προβλήματα

Φονικό και καταστροφικό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Ελλάδα. Ένας άνδρας και μία γυναίκα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δύο άνθρωποι αγνοούνται ακόμα. Την ίδια ώρα καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Διαβάστε επίσης: Κυκλώνας «Ιανός» – Συγκλονιστική μαρτυρία για τη νεκρή: Την άκουγα να φωνάζει βοήθεια (vid)

Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (19/09) ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα.

Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιος του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιο του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Πλέον, ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία ανέρχεται σε δύο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι. Όπως έκανε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς ακόμη ένας άνθρωπος αγνοείται.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη, η 40χρονη αγνόησε το σήμα αστυνομικών κι επιχείρησε να περάσει το ρέμα, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο της αγνοούμενης και ενημέρωσε τις Αρχές.

Το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας.

Χαρδαλιάς: Αυτές οι περιοχές πρέπει να είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ώρες

«Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται το βράδυ προς την Κρήτη ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ώρες για να υπάρξουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. Τόνισε, παράλληλα, ότι οι κάτοικοι της Αργολίδας της Λακωνίας των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

«Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή. Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Από το πρωί ήδη τρέξαμε τρεις διαφορετικές συσκέψεις. Φεύγουν κλιμάκια κυβερνητικά στις περιοχές αυτές, ήδη δίνουμε μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθούν οι ηλεκτροδοτήσεις ειδικά στα νησιά και ταυτόχρονα κάποιες περιοχές που είναι αποκομμένες να εξασφαλίσουμε όλα όσα χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».

Εγκλωβισμένο ζευγάρι στην Καρδίτσα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εγκλωβισμένο βρίσκεται ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι του στο χωριό Καστανιά του δήμου Καρδίτσας καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσε η στέγη την ώρα που κοιμόντουσαν. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καρδίτσας προσπαθεί να φτάσει στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο ηλικιωμένους.

Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο φόβος αυξάνεται με τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες:

Δείτε εικόνες από την Καρδίτσα και το Μουζάκι στη gallery που ακολουθεί:

Το πρωί του Σαββάτου στην Καρδίτσα:

Τρίκαλα: Συγκλονιστικές εικόνες απεγκλωβισμού

Η κάμερα κατέγραψε εικόνες από τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφου στην Παλαιοκαρυά στα Τρίκαλα, όπου η κακοκαιρία «Ιανός» έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες του e-thessalia.gr, επέστρεφε από την εργασία του αλλά δεν μπόρεσε να περάσει τον δρόμο με το σκαπτικό του μηχάνημα που είχε μετατραπεί σε ποτάμι. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να ρίξουν σκάλα για να τον απεγκλωβίσουν από το σημείο καθώς δεν μπορούσαν οι ίδιοι να τον προσεγγίσουν.

Προβλήματα και στην Κορινθία

Προβλήματα με πλημμύρες έχει προκαλέσει ο «Ιανός» σε περιοχές της ανατολικής Κορινθίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, τουλάχιστον 25 σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα σήμερα καθώς έβρεχε όλη τη νύχτα», περιέγραψε την κατάσταση μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

«Επιχειρούμε από νωρίς το πρωί με περισσότερα από έξι μηχανήματα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι έχουν πλημμυρίσει τουλάχιστον 25 σπίτια στην περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι δεν κινδύνευσε η ζωή κάποιου πολίτη από το πέρασμα της κακοκαιρίας ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα από εδώ και πέρα καθώς όπως είπε «τα φαινόμενα φαίνεται ότι είναι σε ύφεση».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 16 κλήσεις από τις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής για απαντλήσεις υδάτων, ενώ με απόφαση της Αστυνομίας έχει κλείσει, για προληπτικούς λόγους, η εθνική οδός Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

Δείτε εικόνα από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης:

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, «μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεχριών υπάρχουν προβλήματα» και εξήγησε: «Λόγω των βροχοπτώσεων, το βουνό που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων και τον περασμένο Ιούλιο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, “κατέβασε” νερά στην παραλιακή περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια προβλήματα με πλημμύρες, ενώ πέτρες έχουν πέσει στο οδόστρωμα της λεωφόρου Επιδαύρου.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέο lockdown απειλεί την Ευρώπη κι ολόκληρο τον κόσμο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...