Κυβερνητικό «πανικό» διακρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ρητορική Μητσοτάκη

Μοιραστειτε το

Τα παραπάνω λόγια του πρωθυπουργού, φανερώνουν κατά τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τον «πανικό» στον οποίο θεωρούν ότι βρίσκεται η κυβέρνηση

Η δυσκολία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα πολλά ανοιχτά μέτωπα, αλλά και η δυσαρέσκεια των πολιτών για μία σειρά από επιλογές της σε κρίσιμα ζητήματα όπως η διαχείριση της πανδημίας, είναι κατά τη Κουμουνδούρου ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επενδύσει στη πόλωση. Με διεύρυνση επιχειρεί να απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στις επιθέσεις του πρωθυπουργού.

Τα σκληρά λόγια που χρησιμοποίησε ο Κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επέτειο για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώπιον μάλιστα της Προέδρου της Δημοκρατίας και ισχυρών ευρωπαίων αξιωματούχων, απασχολούν έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι και μικρό πράγμα ο πολιτικός σου αντίπαλος να σε ταυτίζει επί της ουσίας με τους φασίστες, ούτε και να δηλώνει ότι σε «συνέτριψε» και μάλιστα σε πανελλήνια μετάδοση.

Τα παραπάνω λόγια του πρωθυπουργού, φανερώνουν κατά τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τον «πανικό» στον οποίο θεωρούν ότι βρίσκεται η κυβέρνηση. Κατά την εκτίμηση τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απομονωμένος πολιτικά και κοινωνικά και γι αυτό καταφεύγει στη πόλωση και στο διχασμό, αναζητώντας σωσίβιο στη διαστρέβλωση των όσων συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015.

Έτσι, από τη Κουμουνδούρου λένε πως ο Κ.Μητσοτάκης προσπαθεί από τη μία να προχωρήσει σε ανοίγματα προς το ΚΙΝΑΛ και το ευρύτερο πολιτικό Κέντρο, εντάσσοντας και αυτό στις «προοδευτικές δυνάμεις που κράτησαν τότε τη χώρα όρθια» και από την άλλη να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του -κυρίως όσους χάνει από τα δεξιά του- πολώνοντας το κλίμα και επιχειρώντας να ξυπνήσει τα παλαιοδεξιά τους αντανακλαστικά.

Παράλληλα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν να εννοηθεί πως ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μεγάλο εσωκομματικό θέμα, καθώς, όπως αναφέρουν σε ιδιωτικές τους συζητήσεις, υπάρχουν πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μόνο άνετα δεν αισθάνονται σήμερα με τις κινήσεις και τις επιλογές του Κ.Μητσοτάκη, επομένως, μέσω των επιθέσεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στοιχίσει πίσω του τους διαφωνούντες.

Όπως τονίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα τους δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε αυτό τον «κατήφορο». Προφανώς δεν θα αφήνουν αναπάντητες τις προσβολές και τα ψέματα -που όπως ισχυρίζονται λέει- του, αλλά δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Όπως σας είχε ενημερώσει έγκαιρα το Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει στη παρούσα συγκυρία πάρα πολλά στη κοινωνική συμμαχία που προσπαθεί να οικοδομήσει με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και γενικά με όσους θίγονται από τι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παράλληλα, επιχειρεί να εντάξει στον ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Τσίπρα, ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου. Το επόμενο διάστημα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει το προσκλητήριο συστράτευσης, αλλά όχι μόνο προς το Κέντρο, αλλά και προς τα αριστερά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια: Εκτέλεση του «Άρη» με το αλεξίσφαιρο – Μάρτυρας περιγράφει στο Newsbomb.gr τον δράστη

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...