Κυβερνητικό μπάχαλο: Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα λέει το Παιδείας, αδειάζοντας Πελώνη-Κικίλια – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ένα απίστευτο κωμικοτραγικό μπάχαλο με θεατές εκατοντάδες χιλιάδες γονείς διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες. Ανοίγουν τη Δευτέρα ή δεν ανοίγουν τα σχολεία; Ποιος θα απαντήσει υπεύθυνα; Το μαντείο των Δελφών; 

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης τη Δευτέρα 11/1, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο για δεύτερες σκέψεις σχετικά με το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα πάντως «φωτιά άναψαν» οι δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη που είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου δημοτικά και νηπιαγωγεία. «Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (συνεδριάζει αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» είπε η κ. Πελώνη. Σημείωσε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. Θα εξαρτηθεί, όμως, από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δεύτερα και ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής. «Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, τον λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, αλλά και αύριο Παρασκευή, με αρκετούς επιστήμονες να εκφράζουν επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς φοβούνται νέα έξαρση της πανδημίας λόγω της αυξημένης κινητικότητας που υπήρξε κατά τη διάρκεια των εορτών.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα