Κυβερνητικές πηγές: Δεν επιβεβαιώνεται συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Μοιραστειτε το

Αν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη την επόμενη Τετάρτη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Newsbomb.gr, δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα, καθώς δεν συμπίπτει το πρόγραμμα τους.

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποχωρεί από τη Νέα Υόρκη στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσγειώνεται μία ώρα αργότερα. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως αν ο Τούρκος πρόεδρος παράτεινε την επίσκεψή του, τότε μία συνάντησή τους θα ήταν πιθανή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε πιθανή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Μητσοτάκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής EUMED 9, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτή είναι ανεπιθύμητες για την Άγκυρα.

«Θα συναντηθούμε στις ΗΠΑ και θα συζητήσουμε με την Μητσοτάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και πρόσθεσε: «Βέβαια υπάρχει η απόφαση των EUMED9 που είναι ανεπιθύμητη απόφαση…Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι ο Μητσοτάκης και τι βήματα θα κάνει. Εμείς ως Τουρκία θα πάρουμε τα απαραίτητα βήματα και αποφάσεις όταν χρειαστεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για το μεταναστευτικό ζήτημα, λέγοντας πως περίπου 4 εκατ. πρόσφυγες φιλοξενούνται στη χώρα του, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι Σύριοι. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η χώρα του «υποφέρει έχοντας επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος αλλά και τα περισσότερα μειονεκτήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα με το καρτ – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 6χρονο

Αμαλιάδα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε νεκροταφείο – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Κορονοϊός: Mε πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς;

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...