«Κυβίστηση» Δένδια στις θέσεις Μητσοτάκη: «Δεν ζητάμε να τιμωρηθεί η Τουρκία» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σε «κατάλογο κυρώσεων», αντί για άμεσες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δείχνοντας ότι η χώρα μας έχει τη θέληση να αφήσει ατιμώρητη την Τουρκία για τις προκλήσεις της έως σήμερα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, από τη Λιουμπλιάνα όπου συναντήθηκε με τον Σλοβένο ομόλογό του Αντζε Λόγκαρ, επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία. Φυσικά ο διάλογος, διευκρίνισε ο κ. Δένδιας, μπορεί να γίνει μόνον στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και με θέμα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα και όχι υπό το καθεστώς πίεσης και εκβιασμών.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε θετικό σημάδι από την Τουρκία την απόσυρση του «Oruc Reis», υπογραμμίζοντας πάντως πως «θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Τουρκία εννοεί αυτή την προσέγγιση».

«Η τουρκική παραβατικότητα την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί και στο ευρωπαϊκό επίπεδο όπου η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι απαραίτητη. Η ΕΕ έχει διαμορφώσει ένα κατάλογο κυρώσεων που θα τεθεί υπόψιν του Συμβουλίου και το αν οι κυρώσεις αυτές θα εφαρμοσθούν εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Ελπίζω πάντα ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Στη συνάντησή του με τον Τσέχο ομόλογό του T. Petricek στην Πράγα, ο Νίκος Δένδιας είπε, μεταξύ άλλων: «Ζητάμε από τους φίλους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξει μία προετοιμασία μίας λίστας κυρώσεων, οι οποίες δεν επιθυμούμε να επιβληθούν τώρα στην Τουρκία, αλλά να υπάρχουν εκεί για να επιδειχθεί τι θα συμβεί εάν η Τουρκία – κάτι που εμείς απευχόμαστε – επανέλθει στην λογική των παράνομων ενεργειών».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα