Κυβέρνηση: Το στοίχημα του τουρισμού, το όπλο του εμβολιασμού και το ζεστό χρήμα 2 δισ. στην αγορά

Μοιραστειτε το

Το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, αποτελεί σταθμό στο δρόμο προς την επιστροφή στην κανονικότητα και ταυτόχρονα στοίχημα για την κυβέρνηση. Και αυτό διότι η έναρξη της τουριστικής περιόδου θα οδηγήσει σε κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και θα απελευθερώσει ταυτόχρονα και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες βελτιώνονται. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να μειώνονται. Παρόλα αυτά, κυβέρνηση και ειδικοί τονίζουν πως η πανδημία δεν τελείωσε, γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός και οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Κεντρικός άξονας στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το «ξεκλείδωμα» της χώρας είναι «ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει», όποτε, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα υπάρξει ισορροπία μεταξύ ανοιγμάτων και επιδημιολογικών δεδομένων.

Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως η επιτάχυνση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τη διενέργεια των self test σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού που βοηθάει σημαντικά στην ιχνηλάτηση και στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών θα αποτρέψει μια νέα έξαρση του κορωνοιού λόγω του ανοίγματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με την επιχείρηση «Ελευθερία» εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση περισσότερα από 2,45 εκατ. άτομα, ενώ πλέον πραγματοποιούνται πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα. Έτσι ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει 4,5 με 5 εκατ. εμβολιασμοί συνολικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία θα αγγίξουν τα 5,5 εκατ. ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Σημειώνεται πως στις 20 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε ιδιωτικά κέντρα που θα συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργηθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας του πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ η «αποσωλήνωση» της οικονομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα συνδυαστεί με διοχέτευση 2 δις ευρώ στην αγορά για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη χρηματοδότηση της εστίασης, ενώ εντός του μήνα θα ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα για την επιδότηση παγίων δαπανών. Επίσης «τρέχει» το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» και αναμένεται και έκτακτη αποζημίωση για 100.000 επιχειρηματίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Χτυπά ξανά το κουδούνι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια – Επιστροφή με όπλο τα self test

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...