Κυβέρνηση: Η βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, το καμπανάκι και οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη

Μοιραστειτε το

Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα μειώνονται, η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά με ταχείς ρυθμούς, ενώ το εργαλείο των self-tests συμβάλει στην αποτροπή της διασποράς του ιού, κυρίως από ασυμπτωματικούς φορείς.  

Προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η επιδημιολογική τροχιά, στην κυβέρνηση επισημάνουν πως χρειάζεται προσοχή και τήρηση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει.

Δεν είναι τυχαία εξάλλου η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πως απαιτείται προσοχή και τήρηση όσων μέτρων έχουγ απομείνει, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ «έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Αριστοτελία Πελώνη από το φόρουμ των Δελφών, με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ότι μπαίνουμε σε μια φάση πιο αισιόδοξη και πιο φωτεινή και λόγω των ανοιγμάτων και λόγω του εμβολιασμού. «Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είμαστε προς το τέλος, όχι στο τέλος. Εκεί θα είμαστε όταν θα έχουμε ανοσία, όταν θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό. Να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να μην εφησυχάζουμε, να μην ξεχνάμε να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκα, να προσέχουμε είτε έχουμε εμβολιαστεί είτε όχι. Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό», υπογράμμισε.

Και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας επεσήμανε πως θα επανέλθουμε, αλλά όχι απότομα. «Έχει σημασία τα βήματα να γίνονται σταδιακά, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε το επιδημιολογικό φορτίο. Έχουμε ένα επίπεδο ανοσίας αυτή τη στιγμή, που θα γιγαντωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τότε, πρέπει να προσέχουμε στις κοινωνικές μας συναναστροφές και στην τήρηση των μέτρων προστασίας», σημείωσε.

Και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, έκανε έκκληση να μην υπάρξει χαλάρωση της τήρησης των μέτρων προστασίας τώρα που απελευθερώνονται δραστηριότητες.

Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, δεδομένου πως οι επιδημιολογικοί δείκτες βελτιώνονται, ωστόσο τονίζουν πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν πως εάν δεν υπάρξει κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη με την πανδημία, τους επόμενους μήνες η χώρα και η οικονομία θα εισέλθουν στο μονοπάτι της ανάκαμψης, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...