«Κρεμάστε με» φώναζε ο κατηγορούμενος για το φόνο του Γραικού στην απολογία του, προσπαθώντας να πείσει ότι το μετάνιωσε! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη του 47χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, καθώς όσα υποστήριξε στην απολογία του περί ατυχήματος, αλλά και ο ισχυρισμός του ότι κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες για να συνεφέρει τον 59χρονο κτηνοτρόφο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της οικογένειάς του!

O 47χρονος έμπορος κρεάτων, ο οποίος σκότωσε και έθαψε τον άτυχο Γραικό μαζί με το αυτοκίνητό του κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 59χρονου, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και ισχυρίστηκε ότι όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια πάλης, όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ τους. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του πως δεν είχε καταλάβει πως ο άτυχος κτηνοτρόφος ήταν νεκρός και προσπάθησε να τον συνεφέρει, προκάλεσε την αντίδραση των αδελφών του θύματος, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα και δεν σέβεται τη μνήμη του αγαπημένου τους.

Με την παρέμβαση της προέδρου, η οποία διέταξε την αποβολή τους από την αίθουσα, επανήλθε ηρεμία στη δικαστική αίθουσα και ο κατηγορούμενος συνέχισε την απολογία του, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα της μοιραίας ημέρας. Όπως είπε, όσο ήταν στο σφαγείο ο Δημήτρης Γραικός τού ζήτησε να του δώσει δανεικά κάποια ζώα, αλλά εκείνος αρνήθηκε λέγοντάς του ότι δεν είχε. Στην κτηνοτροφική μονάδα του 47χρονου, όμως, ο 59χρονος αντιλήφθηκε το ψέμα και φέρεται ότι είπε στον κατηγορούμενο: «Αφού έχεις ζώα, γιατί δεν μου δίνεις, γιατί δεν με βοηθάς;» Σύμφωνα με τον έμπορο κρεάτων, ο Γραικός νευρίασε πολύ και χρησιμοποίησε απρεπείς λέξεις.

«Όταν του είπα “σήκω φύγε”, με έπιασε από τον γιακά. Του έδωσα ένα δυνατό χτύπημα, όχι όμως για να τον σκοτώσω. Εκείνος έπεσε προς τα πίσω κι εγώ από πάνω του. Αφού σηκώθηκα, βλέπω ότι παρέμεινε αναίσθητος», ανέφερε ο 47χρονος έμπορος κρεάτων, Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον λιπόθυμο επιχειρηματία: «Πήρα έναν κουβά με νερό και το έριξα στο πρόσωπό του. Τον ταρακούνησα, όμως δεν είδα καμία αντίδραση. Στη συνέχεια τού έκανα μαλάξεις στο στήθος, όπως είχα μάθει στον Στρατό. Κουράστηκα».

Διαβάστε επίσης: Η «κακιά ώρα» και ένας απρόσμενος μάρτυρας κατηγορίας στο δρόμο του φερόμενου ως δολοφόνου του Γραικού!

Όταν απέτυχε και η δεύτερη απόπειρά του να συνεφέρει τον 59χρονο κτηνοτρόφο, τα έχασε και δεν ήξερε τι να κάνει, υποστήριξε. «Έπιασα το σφυγμό του, είδα ότι δεν υπάρχει ζωή. Εκεί αποφάσισα να κάνω ό,τι έκανα για να αποκρύψω το γεγονός. Έσκαψα μία τρύπα και με τη βοήθεια φορτωτή έριξα το πτώμα μέσα και το σκέπασα με μπάζα. Το ίδιο έκανα με το αυτοκίνητό του», περιέγραψε κυνικά ο 47χρονος και επιχείρησε να αντιστρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις για το πρόσωπό του, υποστηρίζοντας ότι από εκείνη την ημέρα άρχισε να έχει φρικτές τύψεις.

«Ντρέπομαι για μένα»

«Δεν μπορούσα να συγχωρέσω τον εαυτό μου. Άρχισα να έχω προβλήματα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, εξαφανιζόμουν στα χωράφια. Δεν άντεχα σ’ αυτόν τον χώρο και πήρα άλλη μονάδα. Κατάλαβα ότι κατέστρεψα τη ζωή μου και της οικογένειάς μου. Ντρέπομαι για μένα», συμπλήρωσε.

Για τις οικονομικές συμφωνίες που είχε κάνει με το θύμα, υποστήριξε ότι «στις συναλλαγές μου ήμουν πάντα σωστός, δεν χρωστάω σε κανέναν ούτε ένα ευρώ. Αν βρείτε έστω έναν, κρεμάστε με!».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Οκτωβρίου με τις αγορεύσεις της εισαγγελέως της έδρας και των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα