Κρίσμο δείπνο Μπόρις Τζόνσον- Ούρσουλα Λάιεν, για συμφωνία – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Μπόρις Τζόνσον, πιστός στις συνήθειές του, έπαιξε ζεστό και κρύο όλη την ημέρα την Τετάρτη. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται αποφασισμένη να εμμείνει στις θέσεις της.

Όλη η Ευρώπη είχε τα μάτια της στραμμένα στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τετάρτης. Η Ursula von der Leyen και ο Μπόρις Τζόνσον θα καταφέρουν, κατά τη διάρκεια του δείπνου τους, να δώσουν μια σωστή ώθηση στις διαπραγματεύσεις μετά το Brexit, οι οποίες σκοντάφτουν εδώ και εβδομάδες στα ίδια εμπόδια;

Από την ευρωπαϊκή πλευρά, κανείς δεν τόλμησε να κάνει την παραμικρή πρόγνωση πριν από αυτή τη συνάντηση που περιγράφεται ως συνάντηση « τελευταίας ευκαιρίας ». « Οτιδήποτε είναι δυνατό », αναστενάσθηκε κάποιος κοντά στις διαπραγματεύσεις. Είτε οι Βρετανοί έρχονται με την πρόθεση να σημειώσουν πρόοδο στον τομέα της αλιείας και ισότιμους όρους ανταγωνισμού και, σε αυτό το σημείο, μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε ή ακόμη και να είμαστε επιτυχημένοι σε μερικές ημέρες. Είτε δεν κινούνται και θα δούμε και πάλι ότι οι διαφορές παραμένουν . »

Ωστόσο, φαίνεται απίθανο ότι η Ursula von der Leyen να αναλάβει την πρωτοβουλία για τη διάλυση. « Η Επιτροπή δεν θα πει ότι αναστέλλει τις συζητήσεις. Θα έλεγε πάντα: «Θα παραμείνουμε στη διάθεσή μας, όσο οι Βρετανοί θέλουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε» « , εμμείναμε στις Βρυξέλλες. « Είναι λίγο σαν να ασχολούμασταν με έναν ασθενή στο τέλος της ζωής του. Κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη να το αποσυνδέσει », αναπνέει άλλος συνομιλητής.

Η μπάλα ήταν λοιπόν στο γήπεδο του Μπόρις Τζόνσον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός φυσούσε μια ζέστη μια κρύο όλη την ημέρα.

Μπροστά από Βρετανούς βουλευτές, είπε ότι ήταν ακόμη δυνατό » να επιτευχθεί μια καλή συμφωνία « και ο εκπρόσωπός του Allegra Stratton δήλωσε ότι θα » προσπαθήσει να εισάγει πολιτική δυναμική στη διαδικασία «. Ταυτόχρονα, ο Τζόνσον προειδοποίησε για τα απαράδεκτα αιτήματα των Βρυξελλών. Αναφερόμενος στις διαφορές στις συνθήκες του θεμιτού ανταγωνισμού και της αλιείας, σφυρήλασε: « Νομίζω ότι αυτοί είναι όροι που κανένας πρωθυπουργός αυτής της χώρας δεν πρέπει να αποδεχθεί. Είπε ότι ήταν ήρεμος, διαβεβαίωσε ότι « αυτή η χώρα θα είναι έτοιμη » και ευημερία στο ραντεβού, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μετά το Brexit.

Η απειλή του γαλλικού βέτο

Από την πλευρά της, η Επιτροπή φαίνεται αποφασισμένη να εμμείνει στις θέσεις της. Με όλο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ότι το Παρίσι ξανά την Τρίτη κυμάτισε την απειλή μεταγενέστερου βέτο εάν η επιτευχθείσα συμφωνία δεν διασφάλιζε τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ΕΕ. «Η συμφωνία απαιτεί την ομοφωνία των είκοσι επτά», επαναλήφθηκε την Τετάρτη στο Elysee . Αυτό είναι πιθανό επειδή είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας. » Οι είκοσι επτά έχουν επίσης ευθυγραμμιστεί τις τελευταίες ημέρες καθώς οι συζητήσεις μετατοπίστηκαν από την αλιεία στους κανόνες ανταγωνισμού, ένα θέμα που απασχολεί όλα τα κράτη μέλη χωρίς εξαίρεση.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα