Κρήτη: 50 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Μοιραστειτε το

50 νέα κρούσματα του covid-19 ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην Κρήτη επιβεβαιώθηκαν 50 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Ηρακλείου. 

Από κει και πέρα, 2 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Λασιθίου, 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου και 11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων.

Παράλληλα, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου. Ο άνδρας τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Επίσης, ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού σε υγειονομικό εντοπίστηκε στο ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα σε μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, που έρχεται να προστεθεί στα θετικά κρούσματα ενός αναισθησιολόγου και έτερης νοσηλεύτριας που ανακοινώθηκαν χτες. Η νοσηλεύτρια βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα.

Αρνητικά όλα τα τεστ στο ΕΚΗ

Αρνητικά βρέθηκαν όλα τα τεστ κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, λόγω του κρούσματος που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΚΗ, πραγματοποιήθηκε πιστοποιημένη γενική απολύμανση του κτιρίου του ΕΚΗ στην Λ. Δημοκρατίας ενώ η ιχνηλάτηση του ιού έδειξε ότι η μετάδοση έγινε από στενό συγγενικό πρόσωπο και όχι από τον εργασιακό χώρο.

«Η Διοίκηση του Ε.Κ.Η., από την πρώτη στιγμή, τήρησε όλα τα προβλεπόμενα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προστατέψει όχι μόνο τους εργαζόμενους του, αλλά και τους συναδέλφους, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους που μας επισκέπτονται κατά δεκάδες καθημερινά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε συνέχεια των περιοριστικών μέτρων του lockdown, με απόφαση της Διοίκησης και λόγο των περιοριστικών μέτρων λόγο του παραπάνω κρούσματος, το Ε.Κ.Η. θα επαναλειτουργήσει  την ερχόμενη Πέμπτη 19/11/20 και ώρα 08:00.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...