Κρήτη: «Εσύ τι δουλειά έχεις μ’ αυτούς;»

Μοιραστειτε το

Την… ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των αγανακτισμένων πολιτών για τις μάσκες και για τα μέτρα εναντίον του κορονοϊού με τις ομάδες που παρακινούν σε βία κατά των μεταναστών με προγκρόμ στο Τυμπάκι αλλά και αλυσοπρίονα στην Πλατεία Ελευθερίας, αναδεικνύουν συλλογικότητες του Ηρακλείου.

Με αφορμή ακόμα ένα κάλεσμα για «μοτοπορεία» από τα πολλά που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα κυρίως μέσω των social media, συλλογικότητες της πόλης απευθύνονται στους δημοκρατικούς πολίτες καλώντας τους να είναι προσεκτικοί για όσα κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις των δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών». 

Το τελευταίο διάστημα, στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ομάδες της ακροδεξιάς ψαρεύουν στα θολά νερά της δικαιολογημένης αγανάκτησης των πολιτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που υπερπροβάλλει την ατομική ευθύνη την ώρα που δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και για την οικονομική στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων που πλήττονται. 

Μάλιστα, όπως πρόσφατα ανέδειξε και η «Εφ.Συν.» στον δημόσιο λόγο και στις προκηρύξεις τους οι ομάδες αυτές καπηλεύονται φράσεις και συνθήματα από το αντιφασιστικό κίνημα και την Αριστερά μιλώντας για «Δημοκρατία», για τις «λαϊκές ελευθερίες» και για τη μάχη ενάντια στη «φασιστικοποίηση». 

Παρόλα αυτά όπως αναδεικνύουν και οι πρόσφατες αποκαλύψεις, στο κίνημα εναντίον της μάσκας και των περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι που καταδικάστηκαν για τη βιαιοπραγία εναντίον εκπαιδευτικού στα Χανιά, που συμμετείχαν στο πογκρόμ κατά των μεταναστών στο Τυμπάκι ή που οργάνωσαν τις συγκεντρώσεις κατά των μεταναστών στην Πλατεία Ελευθερίας όπου έκαναν την εμφάνισή τους μέχρι και… αλυσοπρίονα. 

Ειδικά για το Τυμπάκι έγινε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο εμφανές ότι πίσω από την «αγανάκτηση» εναντίον των μεταναστών εργατών γης βρίσκονταν άτομα που έχουν ομολογημένη σχέση με το κόμμα Κασιδιάρη. Μεταξύ αυτών και δημοτικός σύμβουλος από την Ιεράπετρα που συνελήφθη ως υποκινητής της ρατσιστικής εκδήλωσης.  

Σε ανακοίνωσή της η Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου τονίζει:

«Συνεχίζουμε την αντιφασιστική μας δράση, συμμετέχοντας στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διάχυση του φασιστικού/ρατσιστικού λόγου που έχει πλημμυρίσει τους τελευταίους μήνες τα soicial media. Να ξεμπροστιαστούν όσοι βρίσκονται πίσω από τα ανώνυμα καλέσματα των μισαλλόδοξων συγκεντρώσεων ενάντια στην “ισλαμοποίηση της Κρήτης”, τις μάσκες, τους πρόσφυγες που τάχα μου συρρέουν κατά χιλιάδες στο νησί, το πογκρόμ στο Τυμπάκι κλπ, οι οποίοι είναι οργανωμένοι και μη εθνικιστές, πρώην και νυν χρυσαυγίτες και λοιπά ακροδεξιά αποβράσματα. Την μηχανοκίνητη πορεία καλούν οι ίδιοι που είχαν καλέσει στις 4 Μάη στην πλατεία Ελευθερίας, στο Τυμπάκι για το επίσης γνωστό πογκρόμ ενάντια στους πακιστανούς εργάτες γης, όπως και σε άλλες επιθέσεις».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...