Κρήτη: Εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαδήλωσαν κατά του νόμου Κεραμέως

Μοιραστειτε το

Συγκέντρωση φοιτητών στην πλατεία Ελευθερίας

zarpanews.gr

Την πλήρη αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές στην Κρήτη, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις ε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Στο Ηράκλειο φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο στην Παιδεία, ενώ κατήγγειλαν τις απαγορεύσεις συναθροίσεων.

Οι φοιτητές διεκδικούν μέτρα προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές το εαρινό εξάμηνο ενώ καταδίκασαν την εισαγωγή αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Συγκέντρωση φοιτητών στην πλατεία Ελευθερίας

zarpanews.gr

Συγκέντρωση φοιτητών στην πλατεία Ελευθερίας

neakriti.gr

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθούν οι Υπουργικές Αποφάσεις για το ωράριο των νηπιαγωγών και την εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, ζήτησαν ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία καθώς και την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

zarpanews.gr

«Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρούν σε αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου.

Χανιά

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στην πόλη των Χανίων, με τη συμμετοχή φοιτητών και εκπαιδευτικών ενώ ακολούθησε και πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στάση και τις επιλογές της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία, στέλνοντας τα παιδιά με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στο σχολείο, καθώς και την πανεπιστημιακή αστυνομία που επιστρατεύεται για να εποπτεύει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Πορεία φοιτητών στα Χανιά

flashnews.gr

«Στο όνομα της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ, περιστέλλει και καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, χτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση, απαγορεύει διαδηλώσεις ενώ ιδρύει την κατάπτυστη Πανεπιστημιακή Αστυνομία», αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Πορεία εκπαιδευτικών στα Χανιά

flashnews.gr

Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας διακριτική ενώ το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ήταν ειρηνικό χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. 

Ρέθυμνο

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στους δρόμους του Ρεθύμνου. Η συγκέντρωση έγινε στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία.

Πορεία εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο

rethemnosnews.gr

Στο συλλαλητήριο κατά τη διάρκεια του οποίου οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, συμμετείχαν εκτός από πολίτες και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕΡ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΑΔΕΔΥ και του ΚΚΕ.

Πορεία φοιτητών στο Ρέθυμνο

rethemnosnews.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...