Κούρδοι: Ένας επίμονος αγώνας

Μοιραστειτε το

Συγκέντρωση – με όλα τα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορονοϊού να τηρούνται ευλαβικά – μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πραγματοποίησαν σήμερα Κούρδοι που ζουν στην Ελλάδα, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα υπέρ ενός ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν.

Όπως τονίζουν, «σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια οι Κούρδοι εξαπατήθηκαν για ακόμη μία φορά από τις πολλά υποσχόμενες για ανεξαρτησία και δικαιώματα μεγάλες δυνάμεις.

Ένα τεράστιο πρόβλημα που επί δεκαετίες ζητάει τη λύση του, αργεί με ευθύνη όλων.

Γι’ αυτό οι Κούρδοι που ζουν στην Ελλάδα μαζεύτηκαν – μόνο καμιά εικοσαριά, τους είπε η Αστυνομία για να δώσει άδεια λόγω πανδημίας – στην πλατεία Συντάγματος για να επιδώσουν ψήφισμα σε όλο τον πολιτικό κόσμο».

Αναφέρουν ακόμη:

«Σαν σήμερα, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2017, στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), όπου έχει δημιουργηθεί ένα κουρδικό ομόσπονδο κράτος, έγινε δημοψήφισμα για να αποκτήσει την πλήρη ανεξαρτησία του ο
κουρδικός λαός. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό: 92,73% ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας.

Οι μεγάλες δυνάμεις όμως δεν άφησαν, με απειλές και εκβιασμούς, να γίνει πράξη η απόφαση του κουρδικού λαού. Αυτή τη στιγμή οι εξελίξεις στο κουρδικό ζήτημα είναι ραγδαίες.

Οι Κούρδοι έχουν ξεσηκωθεί και πάλι κατά των κατακτητών. Ο απελευθερωτικός αγώνας τους συνεχίζεται
πιο δυνατά. Η Ροζάβα έχει ξεσηκωθεί. Είμαστε όλοι ενωμένοι για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Για ελεύθερους Κούρδους πολίτες.

Εμείς οι Κούρδοι της διασποράς, εμείς που ζούμε στην Ελλάδα, ζητάμε από τον ελληνικό λαό, από την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα, από τους φορείς και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υποστηρίξουν τον δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού, σε κάθε επίπεδο: στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ΟΗΕ. Ο κουρδικός ο λαός δικαιούται την πατρίδα του».

Οι Κούρδοι της διασποράς στην Ελλάδα

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...