Κούγιας: «Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας με τον Δημήτρη Λιγνάδη» (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Αίτημα για ακυρότητα της διαδικασίας υπέβαλλε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας ο οποίος δήλωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπόθεση, ότι το κάνει με τιμή και ότι ο πελάτης του θα αθωωθεί.

«Εμφανιστήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη στην κα ανακριτή και ζητήσαμε τα εξής. Πρωτίστως υποβάλλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων υπέβαλλαν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ποινικολόγος: «Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ως δράστης δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε», ανέφερε ο συνήγορος του Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι όλες οι κατηγορίες είναι ψευδείς, ενώ εστίασε στην Αιγυπτιακή καταγωγή των δύο θυμάτων: «Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», τόνισε.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα