Κουτσουρεμένα αναδρομικά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων

Μοιραστειτε το

Συνταξιούχοι

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι και τις 27 του μήνα η καταβολή των «κουρεμένων» αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε περίπου 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών σε 1.150.000 συνταξιούχους (350.000 του Δημοσίου και 750.000-800.000 του ιδιωτικού τομέα). Ως γνωστόν δικαίωμα σε αναδρομικά κύριας σύνταξης στερούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται περικοπές στη 13η και 14η σύνταξη καθώς και σε επικουρικές συντάξεις.

Τα αναδρομικά αφορούν αποκλειστικά περικοπές που έγιναν στο 11μηνο από τον Ιούνιο 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 και σε αυτά έχουν δικαίωμα αυτομάτως όσες χήρες λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες για τις καταβολές θα ισχύσουν τα εξής:

● Οσοι συνταξιούχοι του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ πληρώνονται με βάση τον ΑΜΚΑ που λήγει σε 1,3,5,7,9 θα δουν τις καταβολές των ποσών την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ενώ όσων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8 θα πιστωθούν τα ποσά αναδρομικών και συντάξεων τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

● Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν οι συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), ενώ στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, των τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

► Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ αλλά δεν θέλησε να νομοθετήσει η κυβέρνηση

► Όσοι δεν έχουν ασκήσει αγωγές, μέχρι και 8.10.2020, θα απορριφθούν!

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...