Κουνάει «σεντόνι» ο Ολυμπιακός, με πρώτο αντίπαλο τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η αρχή γίνεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το ευρωπαϊκό κοστούμι του για την 20ή συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα φορέσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος την ερχόμενη Τετάρτη (22.00) θα υποδεχθεί τη Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Παραδοσιακά οι πρεμιέρες «πληγώνουν» τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι Γιώργο Σηφάκης και Χάρης Δάντσης στην εφημερίδα Espresso, γεύτηκαν τη χαρά της νίκης μόλις μία φορά την τελευταία δεκαετία (3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, σεζόν 2014-15) στην πρώτη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Συνολικά, ωστόσο, σε ματς πρεμιέρας μετρούν πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 10 ήττες.

«Εκδίκηση» για το παρελθόν

Η «εκδίκηση», όμως, είναι ένα πιάτο που… τρώγεται κρύο και η ομάδα του Πειραιά θα έχει την ευκαιρία να πάρει το αίμα της πίσω για την ήττα από τους Μαρσεγιέζους (με 1-0) στην πρεμιέρα της σεζόν 2011-12.

Οι Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (που συνεχίζει από διαφορετικό πλέον πόστο), Βαλμπουενά και ο κίπερ Μανταντά συνδέουν το παρελθόν με το παρόν, καθώς ήταν παρόντες σε εκείνο το ραντεβού στο Φάληρο πριν από εννέα χρόνια.

Οι τρεις πρώτοι ήταν βασικοί για τους Πειραιώτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ ο Γάλλος «μαέστρος» δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, ο Βαλμπουενά αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ως μέλος του Ολυμπιακού, που θα τεθεί αντιμέτωπος με τη μεγάλη του αγάπη (έχοντας 331 εμφανίσεις, με 38 γκολ). Τι εστί Μαρσέιγ γνωρίζουν πολύ καλά οι νταμπλούχοι Ελλάδας. Άλλωστε, στη Γαλλία έχουν αγωνιστεί Σισέ, Μπα, Καμαρά, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Βινάγκρε. Στον πάγκο των Μαρσεγιέζων βρίσκεται ο Αντρέ Βίλας Μπόας και με ενδιαφέρον αναμένεται η κόντρα του με τον συμπατριώτη του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι δυο τους είχαν τεθεί αντιμέτωποι τη σεζόν 2010-11, με τον Βίλας Μπόας ως τεχνικός της Πόρτο να κερδίζει δύο φορές (4-1 εντός και 2-0 εκτός) τη Μαρίτιμο του Μαρτίνς. Θυμίζουμε ότι στον τρίτο όμιλο βρίσκονται ακόμη Σίτι και Πόρτο, οι οποίες θα τεθούν αντιμέτωπες στο Μάντσεστερ.

Πηγή
Author: lamprina

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα