Κουκάκι: Λάθη στην εξέταση του υπολογιστή έφεραν ανατροπή στην υπόθεση της ΟΛΑ

Μοιραστειτε το

Νέα δεδομένα, που προέκυψαν από λάθη και φτάνουν μέχρι και την ανατροπή, ήρθαν στο φως στην υπόθεση για την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και τον 42χρονο που συνελήφθη για εκρηκτικά που βρέθηκαν σε σπίτι που είχε νοικιάσει στο Κουκάκι. 

Η νέα αυτή τροπή έρχεται μετά τις καινούργιες απαντήσεις που στέλνει στη Δικαιοσύνη η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Omnia.gr και έχει να κάνει με ένα κείμενο προκήρυξης της συγκεκριμένης οργάνωσης, που βρέθηκε στον υπολογιστή του 42 χρόνου.

Και αυτό γιατί αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει ότι στον υπολογιστή του βρέθηκε το κείμενο και το αρχείο είχε δημιουργηθεί σε προγενέστερο χρόνο από αυτόν που δημοσιεύτηκε η προκήρυξη σε σάιτ του αντιεξουασιατικου χώρου αλλά και στη συνέχεια σε τρία ενημερωτικά σάιτ.

Συγκεκριμένα μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει επίσημα με δελτίο Τύπου ότι:

«Από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή “PDF”, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή “PDF” την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή. Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο».

Όμως με νέο έγγραφο τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στις 10 Οκτωβρίου 2020, αναφέρουν ότι η προκήρυξη που βρέθηκε στον κατηγορούμενο ταυτίζεται απόλυτα με αυτές που ανήρτησαν οι τρείς ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Άρα και ο 42χρονος την «κατέβασε» από κάποιο από τα σάιτ που αναδημοσίευσαν την προκήρυξη την ίδια μέρα και περίπου την ίδια ώρα και δεν υπήρχε στον υπολογιστή του σε προεγενεστερο χρόνο.

Τα νέα αυτά στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στις δικαστικές Αρχές ενώ ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση δεν είχε ασκήσει δίωξη για τρομοκρατία στον κατηγορούμενο πάρα μόνο για τις εκρηκτικές ύλες που βρέθηκαν στο υπόγειο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει με τα στοιχεία του.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...