Κοτανίδου: Με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουμε, θα θέλουμε συνεχώς νέες ΜΕΘ

Μοιραστειτε το

Για συνεχή ανάγκη κλινών ΜΕΘ έκανε λόγο η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου,

Η κ. Κοτανίδου αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον «Ευαγγελισμό» σημειώνοντας πως δεν θα κλείσει καμία κλινική του νοσοκομείου.

«Όπως φαίνεται από την ιχνηλάτηση, συνήθως δεν κολλάει κανείς στο χώρο εργασίας, αλλά αλλού όπου δεν γίνεται πιστή τήρηση των μέτρων» συμπλήρωσε, μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενη στις μονάδες ΜΕΘ η κ. Κοτανίδου υπογράμμισε πως «όσες κλίνες ΜΕΘ και να ανοίξουμε, με τον αριθμό των κρουσμάτων που βλέπουμε καθημερινά θα θέλουμε συνεχώς και παραπάνω», ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπούν και άλλες απλές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ για την κάλυψη των αναγκών στην περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει ότι γίνεται διαλογή ασθενών που θα εισαχθούν σε κλίνη ΜΕΘ, ενώ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επίταξης των ιδιωτικών κλινικών, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που να μην έχει γνώσεις για το πώς θα περιθάλψει μολυσματικό ασθενή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...