Κορωονϊός – ΗΠΑ: Εμβολιάστηκε ο Άντονι Φάουτσι

Μοιραστειτε το

Εμβολιάστηκε σήμερα δημόσια στο Μέριλαντ με το εμβόλιο της Moderna για τον νέο κορωνοϊό και ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους επιστήμονες στις ΗΠΑ.

«Είναι μια συμβολική χειρονομία για την υπόλοιπη χώρα, για να δείξω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και θέλω να ενθαρρύνω όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, να το κάνουν», είπε ο 79χρονος καθηγητής.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το αποκορύφωμα των ετών έρευνας που οδήγησαν σε ένα φαινόμενο που ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου», πρόσθεσε ο Φάουτσι, λέγοντας επίσης ότι είναι τιμή του που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Φάουτσι ήταν από τους πρώτους Αμερικανούς που έλαβαν, μπροστά στις κάμερες, την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, το οποίο διευθύνει ο ίδιος από το 1984. Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε για χρήση στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή.

Ο Φάουτσι έχει επιλεγεί από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως σύμβουλός του για την Covid-19, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης που συνέστησε ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έλαβε μπροστά στις κάμερες την πρώτη δόση του εμβολίου κορωνοϊού της Pfizer/BioNTech τη Δευτέρα το απόγευμα σε νοσοκομείο του Νιούαρκ, στο Ντέλαγουερ. Η σύζυγός του Τζιλ εμβολιάστηκε επίσης.

«Χρωστάμε πολλά στους εργαζόμενους στην υγεία», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μετά τον εμβολιασμό και πρόσθεσε: «Οι επιστήμονες και οι άνθρωποι που το έστησαν όλο αυτό, οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στις κλινικές δοκιμές, είναι απλά εκπληκτικό».

Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν μόλις καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...