Κορωνοϊός: Lockdown δύο εβδομάδων πριν τα Χριστούγεννα στα πανεπιστήμια εξετάζει η Βρετανία

Μοιραστειτε το

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει lockdown στα πανεπιστήμια στην Αγγλία για δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα με τους φοιτητές να παραμένουν στις πανεπιστημιούπολεις και όλες τις διδασκαλίες να διεξάγονται διαδικτυακά, ανέφερε δημοσίευμα της Guardian.

Το lockdown στα πανεπιστήμια θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που βρίσκεται στα αρχικά στάδια, πρόσθεσε η βρετανική εφημερίδα.

Σημειώνεται πως η Βρετανία κατέγραψε την Τετάρτη 19.724 νέα ημερήσια κρούσματα της COVID-19, σημειώνοντας αύξηση (2.490 περισσότερα) σε σχέση με τα κρούσματα που ανακοίνωσε μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, καθώς ξεκινούν να εφαρμόζεται το νέο σύστημα της βρετανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας, με τοπικά μέτρα σε περιοχές της χώρας.

Άλλοι 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η Ουαλία θα απαγορεύσει την είσοδο από περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης

Παράλληλα, η Ουαλία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε ανθρώπους που ζουν σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά μόλυνσης από την Covid-19.

Με βάση το σχέδιο που ετοιμάζει η τοπική κυβέρνηση, όσοι κατοικούν σε περιοχές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που θεωρούνται «εστίες» του νέου κορωνοϊού δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην Ουαλία, όπως ανακοίνωσε ο Πρώτος Υπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ.

«Προετοιμαζόμαστε να λάβουμε αυτό το μέτρο για να εμποδίσουμε ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης να ταξιδέψουν στην Ουαλία και να φέρουν μαζί τους τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...