Κορωνοϊός: 476.050 ευρώ πρόστιμα για 1.753 παραβάσεις

Μοιραστειτε το

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Παρασκευή, 12.02.2021 συνολικά 88.687 ελέγχους και κατέγραψαν 1.753 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 476.050€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε μία (1) επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (77.348).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων
  2. Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)
  3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
  4. Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έξι (6) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
  2. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη εστιατορίου και επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στην επιχείρηση, καθώς και σύλληψη και επιβολή προστίμου 300€ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
  3. Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο καφέ-μπαρ, πρόστιμο 5.000€ στην επιχείρηση και από 600€ σε τρεις (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.
  4. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη κομμωτηρίου για μη τήρηση ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  5. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000€ πρόστιμο σε ιδιώτη για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  6. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και 300€ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  7. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωσης ιδιωτικής συνάθροισης και σε επιβολή δεκατεσσάρων (14) προστίμων των 300€ στους συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.
  8. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωσης ιδιωτικής συνάθροισης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  9. Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 5.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Γ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στην περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...