Κορωνοϊός: Όλοι οι… άρρωστοι του Προέδρου – Η εκδήλωση που «σάρωσε» τον μισό Λευκό Οίκο

Μοιραστειτε το

Σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού εξελίσσεται κάθε ώρα που περνάει ο Λευκός Οίκος καθώς, εκτός από τον προεδρικό ζεύγος Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, θετικά στον φονικό ιό έχουν διαγνωστεί και άλλα μέλη του προεδρικού περιβάλλοντος.

Ανάμεσα στα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, ο Μπιλ Στέπιεν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση, την οποία αρχικά μετέδωσε το Politico και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, έγινε γνωστή λίγες ώρες αφού ο ίδιος ο Τραμπ έχοντας διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Ο Στέπιεν ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Τραμπ και μία ακόμα σύμβουλο, τη Χόουπ Χικς, που επίσης διαγνώσθηκε θετική στην Covid-19, για την τηλεμαχία που έγινε την Τρίτη, σύμφωνα με το Politico. Ο Στέπιεν ήταν επίσης στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο τη Δευτέρα.

Από την πανδημία όμως δεν γλίτωσε και ο γερουσιαστής Τομ Τίλις, ο οποίος είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο κατά την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ποιο πρόσωπο επέλεξε για να καταλάβει την έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο που άφησε κενή ο θάνατος της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

«Ευτυχώς δεν έχω συμπτώματα και νιώθω καλά», ανέφερε ο Τίλις, ο οποίος εκπροσωπεί τη Βόρεια Καρολίνα στην αμερικανική Γερουσία, ενώ γνωστοποιούσε το αποτέλεσμα του τεστ του.

Όπως και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, ο πρώτος που ανακοίνωσε πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, ο Τίλις είναι μέλος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Γερουσίας, που θα πρέπει να εγκρίνει τον διορισμό της Έιμι Κόνι Μπάρετ προτού διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια. Αρκετά μέλη της επιτροπής παρέστησαν στην εκδήλωση το Σάββατο.

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Νοτρ Ντέιμ, ο Τζον Τζένκινς, που παρέστη επίσης στην εκδήλωση, ανακοίνωσε επίσης ότι διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί.

Παράλληλα και η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κονγουέι έκανε γνωστό πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό και τέθηκε σε απομόνωση.

«Τα συμπτώματά μου είναι ήπια (ελαφρύς βήχας) και νιώθω καλά. Άρχισε διαδικασία καραντίνας, σε συνεννόηση με γιατρούς», ανέφερε η Κονγουέι μέσω Twitter.

Η εκδήλωση και η δεξίωση που ακολούθησε στο Rose Garden με οικοδεσπότες το ζεύγος Τραμπ προς τιμή της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνι Μπάρετ θεωρείται πλέον ότι ήταν αυτή που πυροδότησε την υγειονομική «βόμβα» που έπεσε στον Λευκό Οίκο, αφού κατά τη διάρκειά της δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις ενώ ελάχιστοι φορούσαν μάσκες.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον επτά άνθρωποι που πήραν μέρος στην εκδήλωση, μεταξύ αυτών το ζεύγος Τραμπ, βρέθηκαν θετικοί.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...