Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς στο CNN Greece: Σταθερή αλλά εύθραυστη η εικόνα της Αττικής

Μοιραστειτε το

«Ο κεντρικός τομέας της Αττικής, υπολείπεται του κόκκινου συναγερμού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η πρωτεύουσα δεν βρίσκεται σε ένα εύθραυστο επίπεδο άρα και επικίνδυνο». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την Παρασκευή, σε ερώτηση του CNN Greece, σχετικά με το πόσο κοντά στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική

«Άραγε το γεγονός ότι η Αθήνα είναι πρωτεύουσα και δεν είναι Κοζάνη ή Γιάννενα, βαραίνει η απόφαση για ένα lockdown;», τονίστηκε ακόμη στην σχετική ερώτηση.

«Η Αττική βρίσκεται πιο μακριά από το επίπεδο 4 δηλαδή αυξημένης επικινδυνότητας, ωστόσο αυτό αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία», απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε:

«Η Αττική πάρα το γεγονός ότι αποτελεί μητροπολιτικό τομέα, καταγράφει μια σταθερότητα. Όμως πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία η οποία κρίνεται κάθε ημέρα και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εύθραυστη ισορροπία και άρα επικίνδυνη».

Λίγο μετά από την ενημέρωση, μιλώντας πιο χαλαρά στους δημοσιογράφους, ο κ. Χαρδαλιάς, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ανήσυχος για κάθε περιοχή».

Όπως ανέφερε επίσης ο καθηγητής Ιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση της Παρασκευής, «η επιδημία είναι σε φάση ανακύκλωσης και πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση».

Και ο καθηγητής πάντως, έκανε λόγο για εύθραυστη εικόνα της Ελλάδας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...