Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι μετά την ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Μοιραστειτε το

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προανήγγειλε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη τη διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, μετά και την ανίχνευση του πρώτου κρούσματος που προσβλήθηκε από το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

«Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων.

«Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...