Κορωνοϊός: Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Μοιραστειτε το

Για το Σάββατο μετατέθηκαν οι προγραμματισμένες ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, καθώς έως το απόγευμα δεν είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που θα εισηγηθεί ενδεχόμενα νέα μέτρα και ανάλογα θα ληφθούν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις. 

Κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως το απόλυτο στοίχημα για όλους είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, που θα σημαίνει και περιορισμό της μεταφοράς και μετάδοσης του ιού.

Επανέλαβε δε την έκκληση να αποφεύγεται κάθε μετακίνηση που δεν είναι απαραίτητη και ζήτησε ξανά να γίνεται μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαία η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε τα νέα δεδομένα που ισχύουν από απόψε και στο εξής, για το διάστημα από 21:00-05:00.

Υπογράμμισε και τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού ότι οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες προκειμένου να ανακοπεί αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αυτή «η ίσως πιο δύσκολη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας».

Ξεκαθάρισε, τέλος, πως οι έλεγχοι – και για τηλεργασία – θα είναι εντατικοί και ζήτησε εκ νέου πιστή εφαρμογή των μέτρων και «λίγη υπομονή ακόμη, ώστε το τέλος της πανδημίας να μας βρει όλους υγιείς».

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...