Κορωνοϊός: Το βαρύ ορόσημο των 500.000 θανάτων ξεπέρασαν οι ΗΠΑ

Μοιραστειτε το

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «άγγιξαν» σήμερα, Δευτέρα, το θλιβερό ορόσημο των 500.000 θανάτων από τη νόσο Covid-19, λίγες μόλις ημέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον πρώτο θάνατο από το νέο κορωνοϊό στη χώρα, στην κομητεία Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας. Ενός λεπτού σιγή στον Λευκό Οίκο· μεσίστιες θα κυματίζουν για πέντε ημέρες οι σημαίες στα ομοσπονδιακά κτίρια.

Τα κρούσματα της πανδημίας ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια και οι νεκροί έφτασαν το απόγευμα τους 500.054, βάσει καταμέτρησης του πρακτορείου Reuters -μολονότι, εν μέσω της εμβολιαστικής εκστρατείας, οι θάνατοι και οι νοσηλείες έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο, μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρόκειται να τιμήσουν τους νεκρούς σε ειδική εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. Κατόπιν ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει τελετή με αναμμένα κεριά.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, έχει ήδη ανακοινώσει ότι για πέντε ημέρες οι σημαίες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες.

Οι καμπάνες του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ουάσινγκτον θα σημάνουν 500 φορές προς τιμήν των θυμάτων και το γεγονός θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου.

Περίπου το 19% των θανάτων από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο καταγράφεται στις ΗΠΑ, ποσοστό δυσανάλογο δεδομένου ότι ο πληθυσμός της χώρας αντιστοιχεί στο 4% του παγκόσμιου.

«Αυτοί οι αριθμοί είναι συγκλονιστοί» σχολίασε ο Δρ Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America του δικτύου ABC News.

«Αν το δείτε ιστορικά, τα έχουμε πάει χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα και είμαστε μία ανεπτυγμένη, πλούσια χώρα» σημείωσε.

Ένα θύμα, μία κουκκίδα

Για να εικονογραφήσει το ορόσημο του μισού εκατομμυρίου θανάτων, η εφημερίδα New York Times επέλεξε να τυπώσει στην πρώτη της σελίδα της χθες, Κυριακή, ένα γράφημα: μια μεγάλη στήλη, όπου κάθε κουκκίδα αντιπροσωπεύει έναν θάνατο στις ΗΠΑ. Η βάση αυτής της στήλης, που αντιπροσωπεύει τους θανάτους των τελευταίων μηνών, είναι σχεδόν εντελώς μαύρη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...