Κορωνοϊός: Τι ισχύει σε εστίαση και χώρους ψυχαγωγίας ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου

Μοιραστειτε το

Στο επίκεντρο για ακόμη μια φορά τίθενται οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας. Τόσο σε ό,τι αφορά το όριο πληρότητας, όσο και στη χρήση μάσκας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι οι μάσκες σε όλα τα υγειονομικά επίπεδα (και τα τέσσερα) είναι υποχρεωτικές τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και σε περιπτώσεις συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά σε καταστήματα εστίασης, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η μάσκα πρέπει να βγαίνει μόνο στη διάρκεια του γεύματος.

Τι προβλέπεται για εστίαση και ψυχαγωγία

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού.

Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες: Από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3 (στο επίπεδο αυτό είναι και η Αττική).

Ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα: Στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 2, το όριο είναι τα 50 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα.

Σε ό,τι αφορά τα όρια πληρότητας σε θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφους, προβλέπεται: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3.

Σε ό,τι αφορά τα όρια πληρότητας στην εστίαση, προβλέπεται: 80% στο επίπεδο 1, 65% στο επίπεδο 2, 50% στο επίπεδο 3.

Για τη χρήση μάσκας σε γυμναστήρια σε ό,τι αφορά το προσωπικό και τους αθλούμενους, προβλέπεται: Χρήση μάσκας υποχρεωτική για χώρους υποδοχής, αναμονής και αποδυτήρια, καθώς και στα ομαδικά μαθήματα , στην περίπτωση των επιπέδων 2 και 3, όταν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των αθλουμένων.

Έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων

Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 638.879 στοχευμένοι έλεγχοι, ενώ τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου ανέρχονται σε 1.738.

Πρόσθεσε επίσης ότι το ίδιο διάστημα έχουν διενεργηθεί 421.006 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων εντοπίστηκαν 14.597 παραβάσεις και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 6.982.930 ευρώ καθώς και διοικητικές κυρώσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέα περιοριστικά μέτρα και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν:

«Η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων ή την αλλαγή επιπέδου συναγερμού, δεν βοηθά το στόχο μας. Δεν χρειάζονται μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία μας και των γύρω μας. Αρκεί να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν», τόνισε.

Καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 408 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.060, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 3.367 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9364 (40.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 462 θανάτους συνολικά στη χώρα. 177 (38.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Καμπανάκι» για την κατάσταση στα αστικά κέντρα, καθώς και σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Πέλλα, η Κοζάνη και τα Ιωάννινα σήμαναν τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...