Κορωνοϊός: Τι εξετάζεται για τα χιονοδρομικά – Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη με υπεύθυνους

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός τόνισε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τον παράγοντα του χρόνου καθώς τα χιονοδρομικά δουλεύουν συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι θα μπορούσε να εξεταστεί μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών με την είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι φαίνεται πως βρισκόμαστε στην άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης θα «ξεκλειδώσει» την απαγόρευση της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, κάτι που φαίνεται πως απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα και η λειτουργία του συγκεκριμένου κλάδου είναι καθαρά εποχιακή.

Το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων θα τεθεί την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής, έχει ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση», πρόσθεσε.

Για να αρθεί ο συγκεκριμένος περιορισμός πρέπει, ασφαλώς, να αρθούν οι αντιστάσεις κάποιος μελών της επιτροπής που εκφράζουν επιφυλάξεις. Ανάμεσά τους, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Νίκος Σύψας, ο οποίος μιλώντας στο Mega υπογράμμισε ότι η μετακίνηση από νομό σε νομό τουλάχιστον για τις επόμενες δυο βδομάδες δεν θα επιτραπεί.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...