Κορωνοϊός- Ταϊλάνδη: Eπανεκκινεί τον τουρισμό, έχοντας καταγράψει μόνο 59 θανάτους

Μοιραστειτε το

Η Ταϊλάνδη θα υποδεχθεί τους πρώτους ξένους παραθεριστές την επόμενη εβδομάδα με την άφιξη μιας πτήσης από την Κίνα, που σηματοδοτεί τη σταδιακή επανεκκίνηση του κρίσιμης σημασίας του τουριστικού κλάδου, ο οποίος επλήγη από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του κορωνοϊού, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Η πρώτη πτήση θα έχει περίπου 120 τουρίστες από την Γκουανγκτζόου, που θα πετάξουν απευθείας στο νησιωτικό θέρετρο του Πουκέτ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης Γιουτασάκ Σουπασόρν.  Η Ταϊλάνδη έχει διατηρήσει τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 χαμηλό με μόλις 3.559 περιστατικά και 59 θανάτους, αλλά η οικονομία της έχει δεχθεί πλήγμα από την απαγόρευση για τους ξένους επισκέπτες από τον Απρίλιο και φέτος αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8,5%.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τραϊσούλε Τραϊσορανακούλ αναμένει 1.200 τουρίστες τον πρώτο μήνα, που θα εισφέρουν έσοδα περίπου 1 δισεκ. μπατ (31,55 εκατ. δολαρίων). Οι εθνικότητες που θα επιτραπεί να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη θα είναι από χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου από την κυβέρνηση. «Δεν ανοίγουμε τη χώρα, περιορίζουμε τον αριθμό των εισόδων και θα χρησιμοποιήσουμε περικάρπια και εφαρμογές για να τους ανιχνεύουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα σε δημοσιογράφους.

Η κυβέρνηση προβλέπει μόλις 6,7 εκατ. ξένους τουρίστες φέτος ύστερα από τον αριθμό ρεκόρ των 39,8 εκατ. που υποδέχθηκε το 2019, οι δαπάνες των οποίων αντιστοιχούσαν περίπου στο 11,4% του ΑΕΠ ή 1,93 τρισεκ. μπατ. Η Ταϊλάνδη τον Ιανουάριο ήταν η πρώτη χώρα έξω από την Κίνα που εντόπισε τον κορωνοϊό σε έναν επισκέπτη από την Ουχάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...