Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η επέλαση στην Ευρώπη – Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 10 εκατ. κρούσματα

Μοιραστειτε το

Συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Νέο ρεκόρ νεκρών μετρά η Γαλλία, ενώ στην Ιταλία δεκάδες γιατροί έχουν μολυνθεί. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 10 εκατομμυρίων.

Στη Γαλλία, 551 ασθενείς με τη νόσο Covid-19 πέθαναν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ για το 2ο κύμα, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων από την αρχή της επιδημίας να ανέρχεται πλέον σε 40.987, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του συστήματος Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

«Η κορύφωση της επιδημίας βρίσκεται μπροστά μας, το 2ο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη», προειδοποίησε ο Σαλμόν, παρατηρώντας, ωστόσο, «μια βραδύτερη πρόοδο» της επιδημίας «παντού, όπου εφαρμόστηκαν νωρίς μέτρα αναχαίτισης, ιδίως η απαγόρευση της κυκλοφορίας».

Το ρεκόρ θανάτων σε διάστημα 24 ωρών σε νοσοκομεία, στο πρώτο κύμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, σημειώθηκε στις 6 Απριλίου, με 613 νεκρούς.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα μετρά 1.807.479 κρούσματα Covid-19 από την αρχή της επιδημίας.

Επιπλέον, 31.125 ασθενείς με νέο κορωνοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 4.690 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ήτοι 163 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες.

Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκαν, στην Ιταλία, τα κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ. Σήμερα, οι θετικοί στον ιό είναι 25.271, και 356 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 147.725 τεστ σε όλη την χώρα.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 32.616, με 331 νεκρούς. Το 17,1% όσων πολιτών υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ, προέκυψε θετικό. Σε όλη την Ιταλία, 2.749 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από χθες μέχρι σήμερα έγιναν 100 νέες εισαγωγές. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 27.636 άνθρωποι, ενώ χθες ήταν 26.440.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, στη Λομβαρδία σήμερα καταγράφηκαν 4.777 θετικοί, στην Καμπανία 3.120, στο Πεδεμόντιο 2.876 και στην Τοσκάνη 2.244.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης Μόντζα, σε μικρή απόσταση από το Μιλάνο, η κατάσταση είναι οριακή: 340 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, και οι εκατό που προσελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες δεν αρκούν για να μπορέσουν να τύχουν τις αναγκαίας φροντίδας, οι ασθενείς με covid 19, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, παράλληλα (στην Καμπανία με πρωτεύουσα τη Νάπολη, στη Λιγουρία με κύρια πόλη τη Γένοβα, στην κεντρική περιοχή Ούμπρια και στο Βένετο), θεωρείται περισσότερο από πιθανή, η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, τέλος, η κυβέρνηση Κόντε έχει αρχίσει να εξετάζει την πιθανότητα επιβολής γενικού lockdown σε όλη την χώρα, όπως ζητούν όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι της Ιταλίας.

Γερμανία

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 13.363 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία στα 671.868 συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα 63 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 11.352 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

ΗΠΑ

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπέρασαν το όριο των 10 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης του κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς

Χρειάστηκαν μόλις 10 ημέρες στη χώρα, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη στον πλανήτη από την πανδημία, για να φτάσει από τις 9 στις 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης μετά την καταγραφή ρεκόρ νέων κρουσμάτων τις μέρες της περασμένης εβδομάδας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...