Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Γλυφάδα – Kρούσματα σε γηροκομείο

Μοιραστειτε το

Σε συναγερμό έχουν τεθεί και πάλι οι υγειονομικές Αρχές της Αττικής μετά τον εντοπισμό, το βράδυ της Παρασκευής, κρουσμάτων σε ακόμη μια δομή φροντίδας ηλικιωμένων και συγκεκριμένα σε γηροκομείο της Γλυφάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο «Αττικό» νοσοκομείο ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι, όπως καταγράφηκε στην κάμερα, υπάλληλος του γηροκομείου την ώρα που ανοίγει την πόρτα για να παραλάβει ψωμί από κατάστημα τροφοδοσίας δεν φορά ούτε γάντια ούτε μάσκα. Ενώ και άλλοι εργαζόμενοι μέσα στο γηροκομείο φαίνεται να κυκλοφορούν εντός του γηροκομείου χωρίς μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την εβδομάδα εντοπίστηκαν κρούσματα και σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, ενώ επτά ακόμη οίκοι ευγηρίας έχουν επιβεβαιώσει κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των τροφίμων τους. Πρόκειται για: την κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική, τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μονάδες φροντίδας στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο επιδημικό κύμα.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού είχαμε την Παρασκευή στη χώρα, με 508 περιπτώσεις, με την ανησυχία να εντείνεται για την πορεία του ιού το επόμενο διάστημα, όταν θα πέσει η θερμοκρασία. Ήδη, η Κοζάνη είναι η πρώτη πόλη που είναι σε lockdown, ενώ τα «βήματά» της φαίνεται πως θα ακολουθήσουν, εάν δεν αλλάξει η κατάσταση, και τα Ιωάννινα.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για 20.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, εκτίμηση που όπως είπε, δεν αποκλείεται να είναι και λάθος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «επιβεβλημένη αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους καθώς η πτώση της θερμοκρασίας θα σημάνει και αύξηση της μεταδοτικότητας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...