Κορωνοϊός: Στις 23 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την Ε.Ε.

Μοιραστειτε το

Στις 23 Δεκεμβρίου και όχι στις 29 Δεκεμβρίου αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα. 

Όπως αναφέρει το Reuters, την είδηση μεταδίδει η εφημερίδα Bild επικαλούμενη ευρωπαϊκή πηγή και συγκεκριμένα αξιωματούχο της Κομισιόον.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε ανακοινώσει στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, καθώς και εκείνου της εταιρείας Moderna μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Στο σημερινό της φύλλο, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραφε ότι οι υπηρεσίες της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του υπουργού Υγείας της Γερμανίας ασκούν πίεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και στην ΕΕ προκειμένου το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Pfizer και του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας BionNTech να λάβει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ως την 23η Δεκεμβρίου κι όχι ως την 29η Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται επί του παρόντος.

Σύμφωνα με αυτήν την εκτίμηση, ο εμβολιασμός θα μπορούσε να ξεκινήσει στις ευρωπαϊκές χώρες από τις 26 Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν την ανυπομονησία που εκδήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, ο Γενς Σπαν, λέγοντας ότι κάθε μέρα νωρίτερα βοηθά στην ανακούφιση από την πανδημία».

Ο EMA, ο οποίος έχει την έδρα του στην Ολλανδία, εξετάζει το τρέχον διάστημα τη χορήγηση αδειών χρήσης διαφόρων εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρονται να εκλάπησαν αρχεία που συνδέονται με τις Pfizer/BionNTech.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...