Κορωνοϊός: Στην Ινδονησία, οι πολίτες που δεν φορούν μάσκα σκάβουν τους τάφους των νεκρών

Μοιραστειτε το

Έναν εναλλακτικό αλλά ενδεχομένως… αποτελεσματικό τρόπο να πείσει τους πολίτες να συμμορφωθούν στο υποχρεωτικό μέτρο της χρήσης της μάσκας εμπνεύστηκαν οι Αρχές της Ινδονησίας: όσοι αρνούνται, σκάβουν τάφους για τα θύματα της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη τιμωρία εφαρμόστηκε ήδη σε τρεις μεσήλικες και πέντε ανηλίκους στην περιοχή Κερμέ, στην ανατολική Ιάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Αν και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους σε όλη την Ινδονησία, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εμφανίζεται διστακτικό να φορέσει μάσκες και να εφαρμόσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλλειψη επαγρύπνησης από τους πολίτες έχει καταστήσει πιο δύσκολη για τις Αρχές της Ινδονησίας τη συγκράτηση του ιού, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει μολύνει σχεδόν 230.000 ανθρώπους στη χώρα.

Περισσότεροι από 160.000 ασθενείς έχουν αναρρώσει, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 9.100, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Κοινωνική τιμωρία

Καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων, τον Ιούλιο η κυβέρνηση της Ινδονησίας πέρασε νέο νόμο καθιστώντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας δημοσίως, ωστόσο άφησε στις τοπικές αρχές το προνόμιο να καθορίσουν την ποινή για όσους δεν πειθαρχήσουν.

Στην περιοχή Κερμέ, οι Αρχές δίνουν στους παραβάτες την επιλογή είτε να πληρώσουν πρόστιμο αξίας 150.000 ρουπίων (9 ευρώ) ή να δεχτούν αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «κοινωνική τιμωρία», σύμφωνα με τον τοπικό άρχοντα Suyono.

Ο Suyono, δηλώνει στο CNNi ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν την κοινωνική τιμωρία, η οποία συχνά περιλαμβάνει push-ups ή καθαρισμούς.

Ελπίζει ωστόσο ότι επιλογές όπως το σκάψιμο των τάφων μπορεί να αποδειχθούν διδακτικές και να δείξουν «από πρώτο χέρι τον σοβαρό και σημαντικό αντίκτυπο της Covid—19». Διευκρινίζει πάντως ότι κανείς από όσους έλεγαν την τιμωρία δεν ήταν παρών την ώρα της ταφής.

Στις αρχές του μήνα οι αρμόδιοι φορείς στην πρωτεύουσα Τζακάρτα είχαν μια παρόμοια ιδέα: όταν ένας άνδρας πιάστηκε να μην φοράει μάσκα, τον υποχρέωσαν να μπει μέσα σε φέρετρο σε δημόσια θέα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτού του είδους οι τιμωρίες έχουν αυξήσει τη χρήση της μάσκας στην Ινδονησία. Η χώρα δεν έχει καταφέρει εδώ και μήνες να επιπεδοποιήσει την καμπύλη, η οποία συνεχώς ανεβαίνει: Σε όλη την νοτιοανατολική Ασία, μόνο οι Φιλιππίνες έχουν καταγράψει περισσότερα κρούσματα.

Την Κυριακή τέθηκαν σε ισχύ στη Τζακάρτα σημαντικοί περιορισμοί. Ήταν η δεύτερη φορά που οι Αρχές αναγκάστηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο από την αρχή της πανδημίας.

Κι ενώ τα νέα κρούσματα αυξάνουν, το σύστημα υγείας της πόλης βρίσκεται σε κομβικό σημείο καθώς, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές τη Δευτέρα, οι Εντατικές και στα 20 νοσοκομεία της Τζακάρτα που είναι επιφορτισμένα με τη φροντίδα των ασθενών κορωνοϊού, είναι όλες γεμάτες.

Indonesians caught without a mask forced to dig graves for Covid-19 victims, by Mochamad Andri, CNN

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...