Κορωνοϊός: «Στα όριά του το νοσοκομείο» – Τι λέει ο δήμαρχος Κοζάνης στο CNN Greece

Μοιραστειτε το

Δύσκολα είναι τα πράγματα στην Κοζάνη, η οποία βρίσκεται σε τοπικό lockdown από την περασμένη Παρασκευή έως και τις 29 Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στο CNN Greece ανέφερε ότι το νοσοκομείο της πόλης έχει φτάσει στα όριά του.

«Το νοσοκομείο Κοζάνης μετά την αύξηση των κρουσμάτων έχει φτάσει τα όριά του. Ασθενείς με Covid – 19 διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Για τον λόγο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας», είπε ο κ. Μαλούτας.

Όσον αφορά στην κατάσταση στην πόλη o κ. Μαλούτας δήλωσε ότι:

«Η κατάσταση στην πόλη θυμίζει την άνοιξη με το γενικό lockdown σε όλη τη χώρα με τη μόνη διαφορά ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά εκτός από ορισμένα που έχουν βρεθεί κάποια κρούσματα και παραμένουν κλειστά. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κυκλοφορούν στην πόλη και όλοι με μάσκες τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Η ενημέρωση που έχω είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι κυρίως σε νέους, κάτω των 40 ετών».

O επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη με το επιδημιoλογικό φορτίου του κορωνοϊού αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο.

Σε Κόκκινη περιοχή (επίπεδο 4) βρίσκεται η Κοζάνη.

Στις Πορτοκαλί περιοχές (επίπεδο 3) ανήκουν οι εξής περιοχές:

Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νήσων Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα

Στις Κίτρινες περιοχές (επίπεδο 2) παραμένουν οι εξής περιοχές:

Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...