Κορωνοϊός – Σταϊκούρας: Δυναμικά τα μέτρα στήριξης – Τι ισχύει για τη μείωση του ενοικίου

Μοιραστειτε το

«Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό είναι μια δυναμική διαδικασία, καθώς ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής και την εξέλιξη της πανδημίας, οι παρεμβάσεις επεκτείνονται και ενισχύονται». Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και στην οποία συμμετείχαν, οι κύριοι Σκυλακάκης, Βρούτσης και Βεσυρόπουλος.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40% ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στη Ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου» για τουλάχιστον 14 ημέρες εντός του μηνός και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.

Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου – Όλα τα μέτρα σε Αττική και Βόρειο Ελλάδα

Για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στη Ζώνη «Επιτήρησης», ισχύει η προαιρετική μείωση ενοικίου, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ.

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στη Ζώνη Επιτήρησης – Ποια μέτρα ισχύουν

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζόμενους, συμψηφίζεται το 1/3 της ζημίας τους με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε θεσπίσει το μέτρο της μείωσης του ενοικίου, σημειώνοντας παράλληλα πως το παράδειγμα της Ελλάδας σε αυτό το πεδίο αρχίζουν να ακολουθούν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως οι δόσεις ρυθμίσεων ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων που κρίνουν με κρατική εντολή αναστέλλονται για το Νοέμβριο και μεταφέρονται στο τέλος των ρυθμίσεων. Να σημειωθεί πως για τις παραπάνω επιχειρήσεις αλλά και για τις άλλες πληττόμενες, δεν προβλέπεται αναστολή των τρεχουσών εισφορών τους για το Νοέμβριο.

Κορωνοϊός – Σταϊκούρας: Τι προβλέπεται για τέταρτο και πέμπτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής

Σταϊκούρας: Επίδομα 534 ευρώ για τους εργαζόμενους, μειωμένο ενοίκιο 40% για τις επιχειρήσεις

Κορωνοϊός: Ποιοι ΚΑΔ εντάσσονται στα νέα μέτρα στήριξης του ΥΠΟΙΚ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...