Κορωνοϊός: Σε στρατιωτικό νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ – Θα παραμείνει εκεί για λίγες μέρες

Μοιραστειτε το

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο του Γουόλτερ Ριντ για να υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει εκεί για «λίγες μέρες» μετά από συμβουλές γιατρών, δήλωσε ο Λευκός Οίκος σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος, ο οποίος είχε θετικά αποτελέσματα για το Covid-19 την Πέμπτη το βράδυ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Bethesda του Maryland – λίγο έξω από την Ουάσιγκτον, το απόγευμα της Παρασκευής, όπου προετοιμάστηκε μια ειδική σουίτα.

Οι γιατροί προέτρεψαν την κίνηση, ώστε ο Τραμπ να μπορεί να λάβει άμεση φροντίδα εάν χρειαστεί, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για «λίγες μέρες» και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, πρόσθεσαν.

Η ανακοίνωση-έκπληξη έρχεται λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον γιατρό του, Διοικητή του Ναυτικού των ΗΠΑ, Sean P. Conley, ότι είχε υποβληθεί σε θεραπεία με ένα πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων και μια σειρά από συμπληρώματα, όπως βιταμίνη D και ψευδάργυρο.

Ο Τραμπ «παραμένει κουρασμένος αλλά με καλή διάθεση», είπε ο Κόνλεϊ. Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ, η οποία επίσης έδειξε θετικό για τον ιό, αντιμετώπιζε πονοκέφαλο και «ήπιο βήχα». Το υπόλοιπο της πρώτης οικογένειας έχει δοκιμαστεί αρνητικά.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου και ο γραμματέας Τύπου υποστήριξαν ότι ο Τραμπ εξακολουθούσε να ασχολείται με τη διοίκηση και την έκδοση εργασιών. Αξιωματούχοι σημείωσαν ότι αναμένεται να συνεχίσει να εργάζεται από το νοσοκομείο. Ωστόσο, ο Αντιπρόεδρος Mike Pence τον αντικατέστησε στην προηγούμενη προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με κυβερνήτες.

Σε πειραματική θεραπεία αντισωμάτων ο Τραμπ

Σε πειραματική θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα για την Covid-19 έχει υποβληθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNNi, o Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε πυρετό.

Οι αρχές στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Μινεσότα προέτρεψαν εκατοντάδες ανθρώπους να υποβληθούν σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, επειδή παρέστησαν σε δύο προεκλογικές εκδηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το τελευταίο 48ωρο.

Ο Τραμπ, που εξ αρχής υποβάθμιζε τον κίνδυνο της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια μπαίνουν σε καραντίνα αφού βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, λίγες μόλις ώρες αφού οργάνωσαν μια εκδήλωση για συγκέντρωση χρημάτων στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τουλάχιστον 20 συνεργάτες του Τραμπ πέταξαν μαζί του με το Air Force One, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά του, Ιβάνκα, Ντόναλντ τζούνιορ, Μπάρον και Έρικ, ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, ο προσωπάρχης Μαρκ Μίντοους, οι σύμβουλοί του Στίβεν Μίλερ και Νταν Σκαβίνο, η εκπρόσωπός του Κέιλι ΜακΈνανι και ο δικηγόρος του, Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Αρνητικά στον νέο κορωνοϊό βγήκαν τα τεστ της κόρης του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκας, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, έγινε γνωστό από μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter η βοηθός του Λευκού Οίκου Καρολίνα Χάρλεϊ.

Αρνητικές ήταν και οι εξετάσεις του γιου των Ντόναλντ και Μελάνιας Τραμπ, Μπάρον, ηλικίας 14 ετών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...