Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: «Αχίλλειος πτέρνα» τα MMΜ, δεν αποκλείεται τρίτο lockdown

Μοιραστειτε το

Τα ΜΜΜ είναι μια «αχίλλειος πτέρνα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «αν δεν γεννήσουμε λεωφορεία, μπορούμε να μειώσουμε το ιικό φορτίο σε αυτά» με καλύτερο αερισμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στην ΕΡΤ, ο κ. Σαρηγιάννης συνέδεσε την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με την αύξηση της κινητικότητας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «είναι λογικό αποτέλεσμα».

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για σωστή χρήσης της μάσκας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να μιλάμε δυνατά, να τραγουδάμε ή να φωνάζουμε όσο τη φοράμε.

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού επεσήμανε πως είναι κάτι που απασχολεί τους ειδικούς, ενώ «ευτυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή».

Μάλιστα, προβλέπει πως ενώ έχουμε αποσυμφορήσει το σύστημα υγείας, με την πληρότητα σε ΜΕΘ να φτάνει το 48%, από τα μέσα Μαρτίου είναι πιθανό να καταγραφεί νέα αύξηση, με τις γεμάτες κλίνες να φτάνουν και πάλι τις 600.

Τέλος, σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ σε παιδιά και δασκάλους, ώστε «να σπάσουμε γρήγορα τις αλυσίδες μετάδοσης και να βρούμε αν είναι μεταλλαγμένα κρούσματα η όχι».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...