Κορωνοϊός: Σάλος με βίντεο από φοιτητικό πάρτι στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι

Μοιραστειτε το

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία ένα βίντεο που απεικονίζει πάνω από 200 άτομα, φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι, να ξεφαντώνουν σε πάρτι χωρίς να τηρούνται καν τα στοιχειώδη μέτρα απόστασης στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, το πάρτι πραγματοποιήθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε φοιτητική αίθουσα του πανεπιστημίου.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό BBC, η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη αλλά και ενοχλημένη από τα καμώματα των φοιτητών, που δείχνουν να μη συμμορφώνονται στα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι του κορωνοϊού.

«Το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι καταδικάζει σθεναρά τις κατάφωρες παραβιάσεις του κανόνα 6 και άλλων κατευθυντήριων γραμμών του ιδρύματος, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των σπουδαστών, των συναδέλφων καθηγητών, αλλά και των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Ίαν Νταν, περιέγραψε το βίντεο ως «εξωφρενικό και εξαιρετικά άδικο» και μιλώντας στο BBC είπε πως το εκπαιδευτικό ίδρυμα λαμβάνει το όλο περιστατικό «πολύ σοβαρά». Παράλληλα, έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς του πανεπιστημίου».

Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας το βίντεο

Ωστόσο, η υπόθεση φαίνεται πως έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις, καθώς η αστυνομία εξετάζει καρέ – καρέ το βιντεοσκοπημένο υλικό από το πάρτι στο Κόβεντρι και δεν αποκλείεται να εκκινήσει όλες τις έννομες διαδικασίες, εφόσον υπάρξουν αποδείξεις ότι επρόκειτο για προγραμματισμένη εκδήλωση.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στο πανεπιστήμιο έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περιορισμό της πρόσβασης σε αρκετά από τα κτήρια και τους χώρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...