Κορωνοϊός: Πώς «ξέφυγαν» τα κρούσματα στις Σέρρες – Ανήσυχοι οι δήμαρχοι στη Βόρεια Ελλάδα

Μοιραστειτε το

Την έντονη ανησυχία των τοπικών φορέων έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα υπό τον φόβο της επιβολής πιο αυστηρών μέτρων που θα επηρεάσουν αναπόφευκτα την τοπική οικονομία

«Οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πώς σε μια περιοχή με μηδενικά κρούσματα μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν όλα. Τα είχαμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα. Δεν είχαμε κανένα περιορισμό μέχρι πριν από δέκα ημέρες. Τα μαγαζιά δούλευαν κανονικά. Αυτό είναι ο ένας παράγοντας που δημιούργησε την έκρηξη κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες, κατά τις οποίες είχαμε 45 κρούσματα. Μόνο εχτές είχαμε 28», είπε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών.

«Είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες από άλλες περιοχές. Κυρίως από τη Θεσσαλονίκη όπου τα μαγαζιά έκλειναν από τις 12, και μετά ερχόντουσαν εδώ για να διασκεδάσουν», συνέχισε ο κ. Χρυσάφης.

«Ήμουν από αυτούς που το λέγαμε από την αρχή, ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ. Υπήρχε εφησυχασμός. Ακριβώς επειδή δεν είχαμε καθόλου κρούσματα, και ο τοπικός πληθυσμός ένιωσε χαλάρωση», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Σερρών γνωστοποίησε εξάλλου τη λήψη απόφασης για μια σειρά έκτακτων ενεργειών «ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού. Και σε επίπεδο απολυμάνσεων, και σε επίπεδο ψεκασμών, γίνονται καθημερινά. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στους κλειστούς χώρους, αλλά κάνουμε σύσταση να φορούν και στους εξωτερικούς χώρους», κατέληξε ο κ. Χρυσάφης.

Κλειστά αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στη Νεάπολη Συκεών

Ανήσύχος εμφανίστηκε όμως και ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα κρούσματα στην περιοχή είναι δεκάδες ενώ έχει πέσει πολύ χαμηλά και ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων.

Σε πάνω από 20 σχολεία έχουν εντοπιστεί κρούσματα και έχουν κλείσει τμήματα σχολείων. Σοβαρό είναι και το πρόβλημα σε εφήβους και νέους αθλητές με περίπου 20 κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείσουν αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή στον δήμο αυτό 14 μαθητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι μαθητές είναι παράλληλα αθλητές συλλόγων, διαφόρων αθλημάτων, που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δανιηλίδης κατήγγειλε ότι με εντολή του υπουργείου Παιδείας δεν ενημερώνονται για τα κρούσματα οι δημοτικές Αρχές από τους διευθυντές των σχολείων και αυτό είναι λάθος.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...